Celý život jste dělali bramborovou kaši špatně. Top šéfkuchař se podělil o tajemství, jak ji udělat vždy dokonale krémovou a nadýchanou

Bramborovou kaši vaří každá hospodyňka. Existuje ale jen jeden způsob, jak ji uvařit tak, aby byla krásně krémová, nadýchaná a chutnala všem.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Říkáte si, že připravit bramborovou kaši je jednoduché, ale zdání klame. Existuje recept, díky kterému bude kaše ještě lepší a už jí nebudete chtít dělat jinak. Kaše by měla mít krémovou a nadýchanou konzistenci. Základním požadavkem ovšem je, aby v kaši nebyly hrudky. Bramborová kaše je skvělou přílohou k vepřovému, hovězímu, ale i drůbežímu masu.

Na kaši budete potřebovat:

  • Brambory
  • Máslo
  • Smetanu nebo mléko
  • Sůl
iZdroj fotografie: Pixabay

Příprava brambor

Na přípravu kaše je vhodné vybrat brambory, které jsou moučné. Nikdy nemíchejte více druhů brambor, vždy vyberte jen jednu odrůdu. Škrob z brambor krásně vsákne máslo a mléko a zajistí, aby kaše měla požadovanou konzistenci. Brambory je třeba důkladně omýt a až poté oškrábat.

Vaření brambor

Brambory nikdy nedávejte do horké vody. Pokud dáte brambory do horké vody, budou na povrchu uvařené a uvnitř zůstanou tvrdé. Nejprve brambory nakrájejte na zhruba stejně velké kousky a poté dejte do hrnce se studenou vodou. Brambory by vždy měly být ponořené, proto vyberte dostatečně velký hrnec.

iZdroj fotografie: Unsplash

Vodu nesolte, brambory by se mohli rozmočit. Vařte na mírný stupeň, aby se uvařily rovnoměrně. Pokud by byly rozvařené, nebyla by kaše tak krémová. Když se začne voda vařit, stáhněte vařič na střední stupeň a brambory pozvolna uvařte.

Příprava bramborové kaše

Uvařené brambory řádně sceďte, abyste měli jistotu, že nezbyla žádná nežádoucí voda. Hrnec můžete dát ještě na chvilku na plotnu a nechat zbytek vody odpařit. V případě, že by zbylo hodně vody v hrnci, byla by kaše moc řídká.

iZdroj fotografie: Pixabay

Do kaše přidejte vlažné mléko, aby měla správnou krémovou konzistenci a studené máslo, nikdy máslo nerozehřívejte, ideální je použít máslo, které má pokojovou teplotu. Na přípravu samotné kaše můžete použít ruční šťouchadlo nebo mixér, nikdy nepoužívejte tyčový mixér, kaše by byla příliš hutná a nepoživatelná.

Zdroj: Delish

Diskuze Vstoupit do diskuze
69 lidí právě čte
Zobrazit další články