Důchodkyně svou kondicí strčí do kapsy většinu dvacetiletých

Mnoho lidí si myslí, že když se objeví stáří, nutně to znamená velké omezení v životě. Jsou však i důchodci, kteří jsou velmi aktivní. A dokonce dokážou strčit do kapsy i celou řadu mladých lidí

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Věk je jen číslo a 77letá Janice Lorraine je toho skvělým příkladem. Tato babička kulturistka inspirovala svým životním stylem tisíce lidí po celém světě. Dokázala, že navzdory pokročilému věku můžete být silní a krásní. Žena začala soutěžit na mezinárodních soutěžích v roce 1999 a do dnešní doby získala 23 titulů. Její pozice je nyní nesmírně působivá a sama dokazuje celému světu, čeho lze dosáhnout navzdory svému věku a díky tvrdé práci a odhodlání.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Stáří nemusí být překážkou pro pohyb

Janice boří mýty a motivuje ženy k vlastní cestě za štěstím

Babička tří vnoučat z australského Sydney boří všechny stereotypy. Ukazuje ostatním, že i starší člověk může fyzicky dosáhnout všeho, na co si vzpomene. Poté, co ve věku 55 let ukončila svoji úspěšnou kariéry psycholožky, se žena rozhodla, že se chce stát kulturistkou. Od té doby získala 12 světových titulů a dokončila mistrovství INBA World Pro-Am.

„Mým cílem není konkurovat lidem, kteří jsou mladší než já. Pro mě je cílem ukázat, že je možné žít život i tímto způsobem. Mým cílem je motivovat ženy v mém věku, aby žily tak, jak chtějí, a aby se nedaly vést stereotypy, rolemi a očekáváními, které od nich mají ostatní,“ řekla Janice.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Jsou lidé, kteří jsou inspirací

Jaký je Janicin recept mládí?

Cvičení šestkrát týdně a mladší partner, důležité je však následující.

Nutno dodat, že se nejedná o nějaký krátký románek: se svým partnerem je už téměř 30 let. Ženám radí, ať dělají to, co je činí šťastnými, a to bez ohledu na názory okolí.

iZdroj obrázku: Pixabay

Janice cvičí v místní tělocvičně šest dní v týdnu: „Když nejsem v tělocvičně, zařadím si do programu 8 km chůze, 60 kliků a cvičení na nohy a břicho.“ Kromě boření stereotypů ve fitness prostředí ruší i společenské mýty, například její partner je mladší o celých 23 let.

  • Hlídat si vyvážený jídelníček plný zeleniny, ovoce a bílkovin.
  • Zařadit do svého programu alespoň o trochu více pohybu.
  • Nehledět na názory ostatních a jít si svoji vlastní cestou.
Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Zobrazit další články