Smutný osud Arnošta Pátka: Jeho tělo našli pokryté slupkami od pomerančů

Populární songy udělaly z nepřehlédnutelného zpěváka s bujnou hřívou a charakteristickým knírkem hvězdu tuzemské scény. Pak ale přišel strmý sešup.

Muzikant hraje na kytaru i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Osudy někdejších hvězd šoubyznysu jsou často dost pochmurné. Když byl v osmdesátých letech na vrcholu své kariéry zpěvák a kytarista Arnošt Pátek, vydělával dost peněz a dívky po něm šílely. Jeho hity Sny o tygří lady, Poslední prázdniny, Čas loučení, Julie nebo Boxer zněly z rádií i televize a zajistily mu obrovskou popularitu. Jenže po sametové revoluci v roce 1989 se najednou z povědomí posluchačů vytratil. A přišel strmý pád.

Sametový listopad odstartoval jeho pád

Pražský rodák, jehož skutečné jméno bylo Arnošt Piaczek, se začal věnovat muzice už jako teenager. Později se stal kytaristou ve skupinách Modi, Apollo Petra Spáleného nebo Faraon, připomíná web Super. Zlom v jeho kariéře přišel, když se stal součástí líhně talentů dvou tehdejších renomovaných stájí. Začal vystupovat jako zpěvák ve skupině Kroky Františka Janečka a také v uskupení Maximum Petra Hanniga, který o něm mluvil jako o fenomenálním hudebníkovi.  

Jeho hity zněly v éteru z rozhlasových vln a byl pravidelným hostem různých televizních pořadů. Vlasatý sympaťák s nezaměnitelným knírkem se stal idolem žen. Jenže na výsluní československé pop-music se dlouho nevyhříval. Po listopadu 1989 prošla branže velkými změnami a spousta umělců upadla v zapomnění. A stejně tak Pátek, který tehdy odstartoval svůj strmý pád.

Mirai Navrátil

Strach o Miraie Navrátila: Zpěvák oblíbené kapely musel nečekaně podstoupit operaci

Na jeho těle byly slupky od pomerančů

Vrhnul se do podnikání v pohostinství, které nebylo moc úspěšné, a na podiích se objevoval jen velmi zřídka. Navíc se přidaly zdravotní problémy. Trpěl cukrovkou, ale to nebylo to nejhorší. Lékaři u něj také diagnostikovali rakovinu. Zhoubný nádor v hlavě způsobil, že někdejší fešák kvůli němu přišel o pravé oko, nos, polovinu zubů a velkou část tváře, uvedl web CNNPrimaNews. Stáhl se do ústraní a téměř nevycházel z domu. Když ho musel opustit, nosil roušku.

Anna Julie Slováčková

Anna Slováčková: Bolestivá slova o tom, jak jí rakovina ničí život

Byl v invalidním důchodu, který činil pouhých 4200 korun. Žil sám, v chudobě, v bytě po matce a trpěl nesnesitelnými bolestmi. „Řekl mi, že se na smrt těší. Arnošt si byl vědom toho, že se jeho čas blíží,“ cituje hudebníka Hanniga server Vlasta. Ve čtyřiapadesáti letech zemřel. Když se několik dní neozýval, jeho sestra zašla k němu domů. Našla ho ležet mrtvého na podlaze. Jeho tělo bylo pokryté slupkami od pomerančů. Datum úmrtí bylo stanoveno na 9. dubna 2009. Dodnes ale není zcela jasné, co se tehdy stalo. Spekuluje se, že příčinou úmrtí byl hypoglykemický záchvat.

Co říkáte na osud někdejší hvězdy šoubyznysu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Zobrazit další články