Michael B. zachránil už 1000 psů a nehodlá přestat: „Zkušenost před 22 lety mi změnila život“

Původně pracoval jako šéfkuchař v restauraci, ke které chodili škemrat o trochu jídla toulaví psi. Někteří byli v tak zbědovaném stavu, že to jejich kuchařem otřáslo.

Opuštěný pejsek v útulku i Zdroj fotografie: iStock
                   

Někdy stačí jen velmi málo k tomu, aby člověk přehodnotil svůj život, a pokud není spokojený, vydal se zcela jiným směrem. Přesně to se stalo i jednomu šéfkuchaři. Jedno zdánlivě banální setkání převrátilo jeho život naruby. U vchodu do restaurace, v níž pracoval, uviděl zmrzačeného toulavého psa. Byl zoufalý, hladový, bezbranný a nikoho nezajímal. To mladým kuchařem otřáslo natolik, že se rozhodl jednat.

Odjel přes půl světa a změnil svůj život

Švédský šéfkuchař Michael J. Baines dlouho neváhal nad klíčovým životním rozhodnutím. Opustil svou rozjetou kariéru a vydal se na neprobádanou a poměrně nejistou půdu, napsal web SantéPlus. Založil totiž psí útulek s názvem Muž, který zachraňuje psy. Brzy se v něm ocitlo přes 600 chlupáčů, o které nikdo nestál, a další následovali. Odhodlaný muž dal časem dohromady tým 30 zaměstnanců a pomáhají mu i desítky obětavých dobrovolníků.

ORDER YOUR COPY OF MY BOOK NOW!! 👇👇 Link #1: For U.S. Readers www.heywitchcraft.com/shop Link #2: For Readers Outside…

Zveřejnil(a) Michael J. Baines dne Středa 5. června 2024

Bainesova cesta z rušných kuchyní nejoblíbenější švédské restaurační scény až na klidná manioková pole v thajském Bang Saenu je opravdu pozoruhodná. Ve své memoárové knize, kterou letos vydal, se upřímně přiznal ke svému boji se závislostí na drogách a alkoholu. Zapletl se s nebezpečnými lidmi a věděl, že když nic neudělá, může špatně skončit. V roce 2002 se tedy přestěhoval do Thajska, aby zde nastartoval novou kapitolu svého života.

Ležící pitbull

Psychicky nemocného psa se kvůli malé kapacitě útulek chystal uspat. Ještě před konečným řešením zkusili poslední možnost

Zachránil už přes tisíc chlupáčů

Podle webu 6News začal pracovat v jednom z místních podniků jako kuchař. Krmil místní psy, kteří žebrali před restaurací. Vzhledem k tomu, že mnozí z nich byli ve špatném zdravotním stavu a potřebovali lékařskou péči, několik si jich sám adoptoval a poskytl jim domov. Jeden zmrzačený psík mu obzvlášť ležel na srdci a nakonec změnil jeho život. Navzdory omezeným finančním prostředkům totiž založil neziskové záchranné a rehabilitační centrum pro toulavé psy.

psí útulek

Psí ráj na Zemi aneb Okouzlující útulek, kde žijí všichni pejsci na volno. Mají střechu nad hlavou a celý den si spolu hrají

Od té doby jeho útulek zachránil přes tisíc chlupáčů. Prostory, v nichž poskytuje azyl psím bezdomovcům, se už pořádně rozrostly. Záchranná stanice se rozkládá na pozemku o rozloze 8 km² a obsahuje osm hlavních útulků, veterinární kliniku s kompletními službami, specializované jednotky péče, sterilní a karanténní část pro nové a nemocné chlupáče, tři bazény s vodoléčbou a prostory pro hraní a odpočinek. Kromě práce v útulku otevřel Baines svůj vlastní domov dalším 13 psům.

Co říkáte na příběh odhodlaného šéfkuchaře?

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Zobrazit další články