Po krátké nemoci zemřela legenda nekonečného seriálu, který bavil televizní diváky po desetiletí

Zesnulý umělec se dostal k herectví díky svému učiteli. Původně totiž v patnácti letech odešel ze školy a neměl žádnou kvalifikaci. Nakonec se ke studiu vrátil.

Pohřební svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Seriáloví fanoušci smutní. Ve věku 87 let zemřel po krátké nemoci britský herec Geoffrey Hinsliff, informoval deník TheGuardian. Prosadil se zejména v televizi. České publikum ho nejspíš zná z kultovního kriminálního seriálu Profesionálové. Legendu z něj ale udělalo zejména účinkování v nekonečném seriálu Coronation Street a objevil se také v sériích Doktor Who nebo Brass.

V sedmdesátkách se objevil v Profesionálech

Hinsliff se narodil v roce 1937 v Leedsu. „Geoff byl chlapec z dělnické rodiny, který v patnácti letech opustil školu v Leedsu bez jakékoli kvalifikace. Pak se mu ale podařilo dostat stipendium a vystudoval herectví na královské akademii. K herectví ho přivedl učitel angličtiny,“ cituje list rodinu zesnulého herce.

Jeho divadelní kariéra začala u Královské shakespearovské společnosti. V televizi debutoval v jedné z epizod seriálu Z-Cars. V roce 1977 krátce po účinkování v seriálu Corrie dostal nabídku zahrát si roli seržanta v britském seriálu Profesionálové, který byl před rokem 1989 v Československu velmi populární.

Hořící

Celé Česko truchlí nad ztrátou seriálového herce. Jeho ztvárnění rolí bylo geniální, jen tak někdo ho nenahradí

Po desetiletí byl podlým taxikářem

Jeho popularita rapidně vzrostla, když se v roce 1987 stal členem ansámblu nekonečného seriálu Coronation Street. Po desetiletí se objevoval na obrazovkách jako podlý taxikář Don Brennan, který byl zapletený do závažných zločinů včetně únosu a pokusu o vraždu, připomíná server SkyNews.

Coronation Street star Geoffrey Hinsliff has passed away at the age of 87 ❤️ The actor famously played the villainous…

Zveřejnil(a) Digital Spy Soaps dne Čtvrtek 19. září 2024
Hořící svíčky ve tmě

Česko v slzách: Oblíbený seriálový herec nás navždy opustil. Na televizních obrazovkách zářil už od roku 1977

Zesnulý umělec si zahrál i v několika filmech. Podle televize BBC mezi ně patří snímek Příliš vzdálený most, O Lucky Man, Příběh, který vyděsí děti, Bitva u Billyho rybníka nebo Děti slunce. Objevil se také v seriálech Já, Claudius, Kočičí oči nebo Hodina Agathy Christie. Jeho poslední role na obrazovce byla v seriálu Heartbeat v roce 2003.

Co si myslíte o úmrtí další herecké osobnosti?

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Zobrazit další články