Děti byly drzé na řidiče autobusu, a tak jim matka vymyslela trest. Takovou lekci do konce života nezapomenou

Maminka se vypořádala se syny, kteří se chovali hrubě k řidiči autobusu, po svém. Sociální sítě ji za to velmi chválí.

Řidič autobusu i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Děti vnáší do života mnoho radosti. Ne nadarmo se ovšem říká „malé děti – malé starosti, velké děti – velké starosti“. Čím starší děti jsou, tím více si zahrávají s ohněm a je nutné z jejich jednání vyvést objektivní řešení a případně i trest. Každý rodič přistupuje k trestům jinak. Zatímco někteří zakáží televizi, mobilní telefon či přístup na internet, jiní vyžadují například větší pomoc v domácnosti. Někteří rodiče jsou ale velmi vynalézaví.

Trest na míru

Žena z kanadského města Ontario má 2 syny. A moc dobře ví, že její chlapečci rozhodně nemají nad hlavou svatozář. Když dostala telefonát ze školy, že se chlapci chovali nevhodně a byli drzí na řidiče autobusu, dospělou osobu, měla všeho tak akorát dost. Nedostatek respektu rozhodně nehodlala tolerovat, jelikož chce mít ze svých synů dobře vychované osoby, které ctí základní principy slušného chování.

křičící dítě

Děsivé video z obchodu: Mladý táta viděl, jak žena trestá své ubrečené dítě, a rozhodl se zareagovat

2 chlapci iZdroj fotografie: Pixabay
Maminka nechtěla chování synů přehlížet.

Nesnížila se k fyzickým trestům ani zákazům. Vymyslela trest z jiného soudku. Když jsou tedy děti hrubé na řidiče autobusu, půjdou do školy pěšky. Jejich dům je ovšem od školy vzdálen zhruba 7 kilometrů. Ačkoli je zasněžená kanadská krajina krásná, je to pro malé chlapce jistě trest, na který jen tak nezapomenou. Cestou ještě museli mít v ruce kartonovou ceduli s nápisem „Chovali jsme se špatně k řidiči autobusu. Mamka nás tedy nutí jít pěšky,“ uvádí web Independent.

Sociální sítě ženu chválí

Žena zveřejnila fotku synů na internetu, uvedla ale také, že samozřejmě celou cestu absolvovala s nimi, aby se jim nic nestalo. Na sociálních sítích dostala mnoho pochval za svůj rodičovský přístup. Podobně netradiční trest vymyslel pro svého syna, který šikanoval spolužáky, i muž, o kterém se DámskýDeník zmiňoval nedávno.

12letý chlapec zemřel poté, co byl terčem ošklivé šikany. Příčina smrti není dodnes policií potvrzena

This mum made her kids walk 7km to school after being rude to the bus driver, holding signs saying exactly what they did.

This mum made her kids walk seven kilometres to school after being rude to the bus driver, holding signs saying exactly what they did. Too harsh, or fair enough?

Posted by Breakfast on Wednesday, March 14, 2018

„Rozhodně si myslím, že je to lepší lekce než dát na zadek,“ napsala paní Milada V. z Frýdku-Místku. Podle webu iRozhlas využívají fyzických trestů téměř 2/3 českých rodičů. Ty ale dětem z dlouhodobého hlediska prokazatelně škodí.

Jaká forma trestu je pro vás přijatelná?

Diskuze Vstoupit do diskuze
88 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články