Oblíbený moderátor přiznal, že bojuje s rakovinou. Na nemoc ho upozornili posluchači rádia

Nebýt věrných a všímavých posluchačů, mohl oblíbený moderátor dopadnout opravdu hodně špatně.

mikrofon i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Snad každý člověk doufá, že jej nikdy nepostihne žádná vážná nemoc. A pokud jí přeci jen trpí, ze začátku o tom nemá ani tušení. Podobně jako oblíbený moderátor, kterého by ani nenapadlo, že může mít rakovinu. Na tuto skutečnost jej však upozornili posluchači, na jejichž rady naštěstí dal, a vydal se k lékaři. Ten mu oznámil, že trpí rakovinou.

Díky posluchačům odhalil rakovinu

Oblíbený anglický televizní moderátor, producent, herec a vypravěč Jamie Theakston nyní prochází velmi těžkým obdobím. Jak se totiž dozvěděl, trpí rakovinou hrtanu. Nebýt ale jeho posluchačů, rozhodně by na tuto závažnou nemoc nepřišel tak brzy. Ti jej totiž upozornili na změnu hlasu, což moderátora donutilo jít k lékaři. Ten po vyšetření stanovil jasnou diagnózu – rakovina hrtanu 1. stupně.

Zdravotní sestra při sledování oblíbené show zachránila život moderátora

O svém zdravotním stavu informoval Theakston na Instagramu, kde mimo jiné napsal: „Takže – mám rakovinu – ale rakovina mě nemá. Prognóza je velmi pozitivní a doufám, že se k vám v říjnu vrátím.“ Dále se zmínil, že mu lékař doporučil odpočinek, především pro hlasivky, a tak v tuto chvíli přenechal moderování svým zkušeným kolegům. V komentářích pod příspěvkem mu projevilo podporu mnoho posluchačů i slavných osobností.

Nyní moderátor odpočívá a zotavuje se

A tak má Theakston momentálně alespoň více času na svou manželku a dva syny, s nimiž žije v západním Londýně. Svou kariéru začal v 90. letech v pořadech BBC, kde se proslavil jako televizní moderátor. Lidé jej měli možnost slyšet i v dětských sobotních pořadech, které, jak uvádí i web BBC, moderoval po boku Zoe Ball. Měl možnost uvádět také kvízové i reality show.

Odvezl 16letou dceru k lékaři s tím, že má kašel. Z domnělého nachlazení se ale vyklubala rakovina plic

Theakston tak může být svým posluchačům vděčný za jejich všímavost, když si při jeho moderování všimli výrazných hlasových změn. Díky nim se tak moderátorovi podařilo rakovinu odhalit v začátcích, což mu dává velkou naději na uzdravení. Často i jen nepatrné příznaky mohou značit závažná onemocnění. Na DámskémDeníku jsme již popisovali příběh ženy, která vyrážce na krku nevěnovala pozornost, což se ukázalo jako velká chyba.

Jak moc věnujete pozornost změnám svého těla?

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Zobrazit další články