Nebinární pár zakázal lékaři prozrazovat, jestli se jim narodí kluk, nebo holka. Dítě si má samo vybrat, jakým pohlavím se stane

Neexistuje pro ně pouze kluk nebo holka. Pohlaví jejich dítěte je nezajímá, protože je pouze na něm samotném, jaké si zvolí.

Břicho těhotné ženy a snímek z ultrazvuku i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Naši předkové by si v dnešní době pravděpodobně klepali na čelo, co jsou nyní lidé schopni vymyslet. Kdysi totiž byly pouze dvě pohlaví, a to žena a muž. Dnes je však vše už úplně jinak. Rozlišuje se totiž více než 40 pohlaví, přičemž existují lidé, kteří se nedokáží zařadit ani do jednoho z nich. A právě takto orientovaný pár se rozhodl vychovávat své dítě tak, aby si samo vybralo, jakým pohlavím se stane.

Zakázali lékaři mluvit o pohlaví dítěte

Stephanie a Sommer se považují za nebinární pár. Web JsmeTransparent popisuje zástupce nebinarity jako lidi, kteří vůbec nebo zcela nezapadají do kategorie muž či žena. Patří mezi ně také jedinci s fluidním genderem, tedy identitou měnící se v průběhu života, lidé s více gendery najednou nebo zcela bez genderu. A těmto partnerům se narodilo miminko, přičemž v průběhu těhotenství zakázali doktorovi říct, zda čekají dívku, nebo chlapce. A měli pro to jasný důvod.

Soudce u soudu drží kladívko

Žena zažalovala rodiče, protože se jí nezeptali, jestli se chce narodit. Jediný „etický způsob“, jak mít děti, je podle ní adopce

pohlaví iZdroj fotografie: Depositphotos

Své dítě totiž budou vychovávat tak, aby si časem samo vybralo, jakým pohlavím se stane. A že jich má na výběr hned několik desítek. Tímto rozhodnutím se pár stal velmi populárním a propíraným snad po celém světě. Mnoho lidí jejich způsob výchovy odsuzuje, jiní je naopak podporují. Na Facebooku se objevila jejich fotografie, u níž se píše, že tento pár ani nepoužívá označení máma a táta, ale „Pom Pom“, aby tak mohli své dítě vychovávat bez genderových norem.

Dítě se samo rozhodne, jakým pohlavím bude

Při oslovování svého potomka používají inkluzivní a neutrální jazyk, aby jej tak nemátli a neovlivňovali jeho rozhodnutí při volbě vlastního pohlaví. Ať už je to v pořádku či nikoli, je to jejich volba a nikdo jim takový způsob výchovy nemůže zakázat. Jak se tedy jejich děťátko v průběhu dospívání rozhodne, je zatím ve hvězdách, snad si ale zvolí správně, aby bylo především ono spokojené.

Transgenderový pár přerušil proces změny pohlaví, aby mohl mít dítě. V břiše ho tedy nosí muž

#Internacional | 📢 Pareja no binaria deciden criar a su bebe sin normas de género ¡no habrá papá o mamá!

Durante un…

Zveřejnil(a) Michelle Rivera dne Sobota 3. září 2022

V posledních letech se miliony lidí po celém světě stále více zabývají lidskými právy, začleněním a rozmanitostí, a to nejen v náboženském a socioekonomickém sektoru, ale především v tom rasovém a genderovém. Bohužel v některých případech se může takový pokrok a originalita ukázat jako špatný nápad. Kdo ví, za co všechno se budou považovat další generace, pokud to takto půjde dál. Na DámskémDeníku jsme nedávno dokonce psali o slovech odbornice, podle níž se rodiče musí ptát miminek, zda je mohou vůbec přebalit.

Co si o jejich způsobu výchovy myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Zobrazit další články