Svět filmu truchlí za herečku, která nás už navždy opustila. Zpráva přišla zčistajasna

Zesnulá umělkyně se na televizních obrazovkách objevovala od sedmdesátých let a na svém kontě má nespočet rolí. Zazářila také v ikonických seriálech Dallas a Beverly Hills 90210.

svíčky na pohřbu i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Do uměleckého nebe odešla další osobnost světa filmu. Ve věku 83 let zemřela americká herečka a koučka hollywoodských talentů Betty A. Bridgesová. Diváci ji nejspíš znají z kultovních seriálů Dallas nebo Beverly Hills 90210. Příčina úmrtí není zřejmá, ale podle serveru Deadline trávila zesnulá umělkyně poslední chvíle v domácí hospicové péči u svého syna herce Todda Bridgese v jeho domě ve Phoenixu v Arizoně.

Na obrazovkách se objevovala od sedmdesátek

O smutné zprávě informoval hereččin syn na svém instagramovém profilu, kde zveřejnil její fotku s datem narození a úmrtí. Později připojil také videokoláž nejrůznějších snímků své zesnulé matky. Jako jeden z prvních zareagoval zpěvák Lenny Kravitz. „Odpočívej v pokoji a síle, královno,“ napsal. „Ach Todde, je mi líto tvé ztráty,“ uvedla herečka Yvette Nicole Brownová.

Zesnulá herečka se objevovala na televizních obrazovkách pravidelně od sedmdesátých let. Během své čtyřicetileté kariéry má na svém kontě nespočet rolí v mnoha proslulých dílech, které zbožňuje i české publikum. Zahrála si třeba v sitcomech Ally McBealová a 2 Socky nebo v seriálech Pohotovost, Wonder Woman, Charlieho andílci, Dallas nebo Beverly Hills 90210.

růže na hrobě

Do nebe odešla herečka z kultovního seriálu. Patřil mezi nejlepší komediální pořady v Česku

V soukromí ji trápily problémy syna

Vyjma herectví také pomáhala rozvíjet talent svým mladším kolegům. Postupem času si vybudovala skvělou pozici mezi prominentními hollywoodskými hereckými kouči. Mezi její svěřence patřila například hvězda filmů Nezvěstná a Už jsme doma Nia Longová nebo Marcus Chong, který ztvárnil Tanka v legendárním Matrixu, a také třeba Sanna Lathanová, která zářila ve snímcích Karamelka nebo Presumpce viny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Austin & Howard Mutti-Mewse (@film_mewse)

Svíčka

Navždy nás opustila herečka oblíbeného seriálu. Svět přišel o legendární umělkyni a skvělého člověka

V soukromém životě neměla zesnulá herečka na růžích ustláno. Syn Todd, který jí byl při jejím odchodu nablízku, byl totiž v minulosti drogově závislý. Podle webu Fox5 Bridgesová sehrála klíčovou roli v jeho uzdravení. Zřejmě proto rodina poprosila, aby fanoušci namísto květin uctili památku herečky darem nadaci, která se věnuje léčení ze závislostí na návykových látkách. Bridgesová měla ještě dceru Verdu, syna Jimmiho a adoptovaného syna Zerondricka.

Které seriály, v nichž herečka hrála, máte nejraději?

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Zobrazit další články