Ze svatebního oznámení se přátelům ženicha a nevěsty udělalo špatně. „Chtějí po nás peníze, nic víc“

Spousta párů chce anebo je z finančních důvodů nucených naplánovat jen malou svatbu. Obřadu i hostiny se účastní jen nejbližší. Někdy to může vyvolat problémy.

Svatební pár s prsteny i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Svatební den je jedním z nejkrásnějších v životě, a proto si každý pár přeje, aby byl dokonalý. Jenže často se stává, že je nad finanční možnosti nevěsty a ženicha, aby svůj velký den pojali opravdu velkolepě a pozvali na hostinu všechny příbuzné a přátele. V některých zemích je zvykem, že se tedy účastní pouze obřadu. Občas to však může vyvolat negativní reakce a rozbroje.

Dostali oznámení: Na hostinu nejste zvaní

Jeden mladý pár, který organizoval svou svatbu, se potýkal s velmi napjatým rozpočtem. Rozhodl se uspořádat malou zahradní party jen pro svou nejbližší rodinu. Většina hostů tedy obdržela pozvánku pouze na samotný obřad, ale na následnou oslavu už nikoli. Někteří lidé se kvůli tomu cítili velmi špatně a naštvaně. Měli pocit, že jsou odstrčení.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nejvíc jim ale zřejmě vadilo právě oznámení, které snoubenci poslali, že se neočekává účast všech na oslavě. Vyplývá to z příběhu, jenž se objevil na sociální síti Reddit. Ti, kteří totiž nebyli pozvaní na hostinu, dostali malé oznámení s textem: „V tento výjimečný den jste v našich srdcích“. Příspěvek na platformě sklidil spoustu komentářů, přičemž většina lidí souhlasila s tím, že jednání nevěsty a ženicha je přinejmenším zarážející.

Novomanželé si vyměňují během svatby prstýnky

Svatební dar, který dostali, považují novomanželé za drzost největšího kalibru. „Všem hostům jsme říkali, že chceme peníze“

Nevěsta a ženich zřejmě chtěli od hostů dary

Kartičky „nejste zvaní“ diskutujícím nejdou do hlavy. Mnozí spekulují, že nevěsta a ženich zvolili tuto možnost, aby získali dary i od těch, kteří směli jít jen na obřad. „Normální je poslat oznámení, že se vzali, po svatbě. Takhle to vypadá, že jen chtějí dary a peníze,“ napsal jeden z nich. „Dělá se mi z nich zle. Jsou prohnaní a chtějí na tom jen vydělat,“ připojil se jeden z přátel páru. „Vypadá to, že nemám jezdit, ale mám poslat dar. Neuvěřitelné,“ dodal další.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Ženich na svatbě

Vytočilo ho, že od kamaráda nedostal žádný svatební dar, a tak se rozhodl mu to říct. Jeho reakce ho ale okamžitě uzemnila

Podle specialistky na etiketu Jacqueline Whitmoreové nejde v tomto případě o zcela standardní postup. „Je zvykem, že svatební oznámení se rozesílají až po svatbě, ne dříve. Obvykle se posílají lidem, kteří na svatbu pozváni nebyli nebo se jí nezúčastnili. Přátelé a příbuzní, kteří obdrželi oznámení, si mohou vybrat, zda dárek pošlou, nebo ne. Obvykle stačí poslat blahopřání,“ cituje expertku web People.

Co si myslíte o tom, co snoubenci udělali?

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Zobrazit další články