Od popeláře až po absolventa práv: Příběh tohoto mladého muže by se měl vyprávět na všech školách

Rodina odhodlaného mladíka neměla dost peněz na to, aby mu zaplatila vysokoškolská studia. Začal tedy po nocích uklízet odpadky, aby si svůj sen mohl splnit.

popelář a vyprázdněná popelnice u auta i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ambiciózní mladík toužil stát se právníkem, ale neměl na růžích ustláno. Pocházel ze skromných poměrů a bylo nemyslitelné, že by rodina jeho vysokoškolská studia mohla financovat. Svého snu se ale nehodlal jen tak vzdát. Zdálo se, že jedinou možností, jak by si ho mohl splnit, bylo vydělat si na studia vlastníma rukama. Odhodlaný bojovník začal pracovat jako popelář a zároveň tvrdě studoval.

Dopoledne studoval, do noci uklízel odpad

Když si dnes již jednadvacetiletý Israel Hernández z mexického města Matamoros začal plnit svůj sen, psal se rok 2018. Podle serveru LasillaRota tehdy začal pracovat jako popelář, aby si mohl dovolit studovat. Dlouhých pět let byl jeho život pevně nalinkovaný každý den. Kvůli studijním a pracovním povinnostem si nemohl dovolit bavit se jako jeho spolužáci.

Una graduación es el resultado del esfuerzo,constancia y disciplina que se a puesto en el objetivo de terminar mi…

Zveřejnil(a) Israel Hernandez dne Pátek 9. února 2024

Vlastně neměl skoro žádný volný čas a o to víc je Hernández na svůj titul z právnické fakulty pyšný. Každý den totiž musel vstávat v šest hodin ráno, aby o hodinu později už zasedl do lavice a stihl začátek vyučování. Odpoledne musel nastoupit do práce. Směna začínala pravidelně ve 14 hodin a končila až za tmy dvě hodiny před půlnocí.

7letá dívka se rozhodla začít vydělávat, aby mohla zaplatit náhrobek své zesnulé matce. „Babička nemá peníze,“ říká

Chtělo to úsilí, vytrvalost a disciplínu

Student a popelář v jedné osobě si nestěžoval, přestože sbírání odpadků je fyzicky náročné a po práci se musel doma ještě učit. Pětiletá dřina se ale vyplatila. Mladík dokončil studium s vyznamenáním. „Chtěl bych poděkovat svým rodičům, sestrám, přítelkyni a všem přátelům, kteří k tomuto úspěchu přispěli,“ cituje novopečeného absolventa práv web SantéPlus.

studenti při promoci vyhazují čepice iZdroj fotografie: Pexels
bydlení v dodávce

Studenti se rozhodli bydlet v dodávce. To, jakým způsobem ji předělali, vyráží dech

O svou radost se Hernández podělil i na sociálních sítích. Zveřejnil fotografii, jak v taláru a s diplomem v ruce hrdě sedí na popelářském voze. Absolvování studia je výsledkem úsilí, vytrvalosti a disciplíny, které jsem vynaložil na dosažení tohoto cíle. Není pochyb o tom, že je to pro mě výjimečný okamžik, který by neměl zůstat bez povšimnutí,“ napsal ke snímku na svém facebookovém profilu.

Co říkáte na příběh odhodlaného mladíka?

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Zobrazit další články