Její kamarádka umírala na rakovinu, a tak jí splnila aspoň poslední přání: Tohle by udělal 1 člověk z milionu

Zoufalá matka, která sama vychovávala čtyři dcerky, se nechtěla smířit s krutou nemocí. Bojovala ze všech sil, ale nakonec se musela s osudem smířit a vymyslet, co s dětmi.

Žena s šátkem po chemoterapii i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Seznámily se na základní škole a od té doby se staly nerozlučnými kamarádkami, které by pro sebe udělaly téměř cokoli. Jejich přátelství nevyšumělo ani v dospělosti, kdy žily stovky kilometrů daleko od sebe. Pořádnou zkoušku měl jejich vztah teprve před sebou. Jedna z žen totiž onemocněla rakovinou a navzdory drastické léčbě, kterou podstupovala, byla prognóza děsivá. Obrátila se proto na svou kamarádku s posledním přáním.

Nechtěla se smířit s tím, že zemře

Byl to obrovský šok, když se jednoho dne Elizabeth Diamondová z amerického Buffala probudila a nemohla se hýbat, napsal web DailyMail. Vyšetření v nemocnici odhalilo, že má tucet nádorů na mozku. Podle lékařů šlo o pokročilé stadium rakoviny a prognóza byla hrozivá. Agresivní léčba mohla jen trochu oddálit nevyhnutelné. Matka čtyř dětí se odmítala smířit s tím, že by měla zemřít.

Nemocná žena tvrdošíjně odolávala naléhání přátel a rodiny, aby si udělala pořádek ve svých věcech a sepsala závěť. Místo toho věřila, že léčba, zdravé stravování a pozitivní myšlení jí pomohou se uzdravit. Nechtěla se s tím smířit, a tak to vytěsnila. Myslela si, že když bude bojovat, bude mít naději. Chtěla prostě být tady,“ svěřila se nejlepší kamarádka Laura Ruffinová. Jenže stav Elizabeth se nelepšil, spíš naopak.

Ženy by měly jezdit na dovolené se svými kamarádkami, prospějí tím svému zdraví a štěstí. Potvrdili psychologové a vědci

Požádala kamarádku, aby se postarala o děti

Jednoho prosincového dne v roce 2015 se necítila dobře a požádala svou nejlepší kamarádku Lauru Ruffinovou, aby ji odvezla do nemocnice. Snímky na magnetické rezonanci ukázaly, že nádory rostou. Krutá realita tvrdě dopadla na matku čtyř holčiček. Při vědomí toho, co ji čeká, se při odchodu z nemocnice obrátila na svou kamarádku s obrovskou prosbou. Požádala ji, aby se po její smrti postarala o její děti. Laura souhlasila.

Wishing everyone a wonderful holiday season from our family to yours!

Zveřejnil(a) Ruffino-Diamond Adoption dne Neděle 22. prosince 2019

2 rodiny adoptovaly různé holčičky ze sirotčince. Jejich podoba nedala rodičům spát, proto dívky podrobili testu DNA. Šlo o nevlastní sestry

Svůj boj se zákeřnou nemocí Elizabeth prohrála tři měsíce poté. Její dcerky ve věku od 5 do 12 let jen díky velkorysosti své adoptivní maminky neskončily v dětských domovech. Lauřina původně čtyřčlenná rodina se ze dne na den zdvojnásobila. „Před desíti lety by mě vůbec nenapadlo, že by takhle mohl vypadat můj život. Ale výzvu jsem přijala a snažím se je vychovat nejlépe, jak umím,“ cituje Lauru server Independent.

Co si myslíte o tom, co Laura pro kamarádku udělala?

Diskuze Vstoupit do diskuze
123 lidí právě čte
Zobrazit další články