Ztratili jsme další báječnou herečku. Dlouhých 30 let bojovala s rakovinou, dál už to ale nezvládla

Představitelka jedné z nezapomenutelných postav kultovního seriálu, který zbožňují fanoušci napříč generacemi, neměla start své profesní kariéry moc snadný.

Úmrtí svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Fanoušky na celém světě krutě zasáhla smutná zpráva. Ve věku 70 let zemřela v nemocnici v kalifornské Santa Monice herečka Patti Yasutakeová. Diváci ji znají zejména jako představitelku doktorky Alyssy Ogawové z kultovního seriálu Star Trek: Nová generace. Umělkyně podlehla rakovině, se kterou bojovala více než 30 let. Smutnou zprávu zveřejnil její manažer Kyle Fritz.

Začínala v divadle jako herečka i režisérka

Podle Fritze trpěla zesnulá herečka lymfomem, se kterým bojovala tři dekády. Odešla v poklidu obklopená přáteli a rodinou. „Patti nebyla jen mou klientkou, ale také členkou rodiny. Byla to úplně první herečka, s níž jsem podepsal smlouvu, a vzniklo z toho více než 30leté přátelství. Užili jsme si každý den, kdy jsme spolu pracovali… Bude mi chybět její duch, talent a houževnatost, ale především její přátelství,“ cituje manažera herečky web Fox29.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Very Asian (@veryasian.co)

růže na hrobě

Do nebe odešla herečka z kultovního seriálu. Patřil mezi nejlepší komediální pořady v Česku

Yasutakeová se narodila 6. září 1953 v kalifornské Gardeně. S vyznamenáním absolvovala divadelní vědu na Kalifornské univerzitě v Los Angeles. Začínala v 70. letech v asijsko-americkém divadle jako herečka i režisérka. „Ve skutečnosti jsem neměla skoro žádné možnosti, jak udělat kariéru jako asijsko-americká herečka. Nedělala jsem bojová umění, nemluvila jsem druhým jazykem,“ cituje zesnulou herečku web TheNewYorkTimes.

Blýskla se v kultovním Star Treku

Cestu k filmovým a televizním divákům si ale nakonec našla, a to dokonce v několika kultovních filmech, které mají miliony fanoušků na celém světě. Pravděpodobně nejznámější je totiž její role doktorky Alyssy Ogawové v seriálu Star Trek: Nová generace. Stejnou postavu si zahrála také ve filmech Star Trek: Generace a Star Trek: První kontakt. Podle serveru byla jednou ze dvou postav asijského původu, které v sérii pravidelně vystupovaly.

Obrovská rána pro filmový průmysl, opustila nás legendární herečka. Fanoušci po celém světě vzdávají hold

Zesnulá herečka se podle webu Variety objevila také v seriálech Closer, Pohotovost, Sběratelé kostí, Chirurgové, Odložené případy nebo Námořní vyšetřovací služba L.A. Nejnověji zářila v sérii s názvem Ve při z roku 2023, v níž ztvárnila ráznou a neúprosnou tchyni Fumi Nakai. Zahrála si v komediích Stůj, nebo maminka vystřelí!, Flákačky, Krása na zabití nebo v dramatech Opojný život či Nebezpečné záměry.

Co říkáte na úmrtí seriálové legendy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
130 lidí právě čte
Zobrazit další články