„Tou poslední scénou tchyně překročila všechny meze. Vnoučata už nikdy neuvidí,“ píše Radka (35)

Při hlídání vnoučat jim babička řekla něco naprosto nevhodného. Když to slyšela jejich matka, rozzlobila se a nechce, aby se její děti s manželovou matkou dále stýkaly.

Matka se synem v náručí i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Žena, která má se svou tchyní upřímně a skutečně hezký vztah, má obrovské štěstí. Takových snach je ale opravdu málo. Ostatní totiž mívají s matkami svých manželů problémy, a to především kvůli jakémusi podvědomému soupeření, které mezi nimi panuje. Mámy totiž chtějí být pro své syny ty nejdůležitější ženy v životě, jenže o to samé usilují i jejich manželky. A v mnoha případech zajdou tchyně svým nevhodným chováním až příliš daleko.

Tchyně po nich chtěla vnoučata

Paní Radka K. měla se svým manželem Adamem již od začátku harmonický vztah. Rychle spolu začali plánovat budoucnost, což se ale moc nelíbilo jeho matce, která to při prvním setkání se svou nastávající snachou dala jasně najevo. Byla chladná, nekomunikovala, spíše se šklebila. Paní Radka to ale přisuzovala nervozitě. Jenže další schůzky probíhaly stejně.

Tchyně pozoruje mladý pár

Tchyně hlídá vnuka jedině za peníze. Teď svou chamtivost ještě povýšila a Kristýna neví, co má dělat

pár a tchýně iZdroj fotografie: Depositphoto

„Připadala mi jako studený psí čumák, ale neřešila jsem to. Adama miluji, tak jsem si s blížící se svatbou nechtěla přidělávat nervy,“ píše v dopise zaslaném do redakce DámskéhoDeníku paní Radka. Po svatbě ale tchyně úplně otočila. Začala být až úlisná, stále novomanžele navštěvovala a nutila je do dítěte. „My ale na založení rodiny nespěchali. Měli jsme vysokou hypotéku a já vysněnou práci, takže jsme miminko ještě nechtěli, to ale tchyně nemohla překousnout,“ vzpomíná čtenářka.

Svým chováním tchyně překročila meze

Osud tomu ale chtěl jinak a paní Radka neplánovaně otěhotněla s dvojčátky. Děti si s manželem samozřejmě nechali, ale dohodli se, že žena bude pracovat alespoň na půl úvazku i s miminky. První dva roky stíhala paní Radka práci i péči o děti, hlídání využívala jen málokdy. Poté ale již bylo třeba do zaměstnání docházet častěji, takže požádali o pomoc tchyni. Ta s nadšením souhlasila.

Snacha a tchyně se hadají

„Za to, co tchyně udělala na dětském hřišti, už vnoučata neuvidí,“ rozčiluje se Radka. Neustále jí zasahuje do výchovy

tchyně a snacha iZdroj fotografie: Depositphotos

„Jelikož jsem byla nervózní, že je s dětmi tchyně sama, práci jsem stihla velmi rychle a domů jela o dost dříve, než jsem avizovala,“ píše dále paní Radka. Když dorazila domů, potichu si odemkla a slyšela něco, co ji velmi rozzlobilo. Tchyně dětem říkala, že je maminka nemá vůbec ráda, protože místo toho, aby byla s nimi, chodí do práce,“ rozhořčeně vysvětluje žena. V tu chvíli vběhla do místnosti a manželovu matku vyhodila z domu. Poté vše vylíčila manželovi, ten měl s matkou také velmi ostrou výměnu názorů.

Když paní Radka vychladla, čekala, že se tchyně omluví, ale nic. Prý se za pravdu omlouvat nebude. „Přehnala to, svá vnoučata už nikdy bez mé přítomnosti neuvidí. A já ji vidět nechci, takže jsem utnula veškerý kontakt,“ končí svůj dopis paní Radka.

Jak byste na místě paní Radky reagovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Zobrazit další články