Princezna Kate přiznala, jak je to teď s jejím zdravotním stavem, a padla i slova o konci léčby

Vévodkyně z Walesu se konečně blíže vyjádřila ke svému zdravotnímu stavu. Popsala pocity a bolest, jež zažívá.

                   

Ostře a nejvíce sledované příbuzenstvo je jistě britská královská rodina. Média zaznamenávají téměř každý její krok a veřejnost informují o všem, co se u nich doma děje. Bohužel některé její členy momentálně trápí vážná nemoc, s níž zdárně bojují. O svém zdravotním stavu se nedávno rozhovořila i princezna Kate, aby tak veřejnost uklidnila a prozradila podrobnosti o léčbě, kterou podstupuje.

Konečně se vyjádřila ke svému zdravotnímu stavu

Princezna Kate byla v loňském roce naposledy spatřena na veřejnosti o Vánocích, když se spolu s ostatními členy rodiny dle webu Deník zúčastnila bohoslužby v kostele nedaleko královského sídla Sandringham ve východní Anglii. V lednu byla nucena podstoupit operaci břicha a v březnu šokovala veřejnost, když oznámila, že trpí rakovinou, kvůli níž musí podstoupit chemoterapii.

Princezna z Walesu Kate

Princ William vyšel ven s pravdou o zdravotním stavu Kate a zaskočil tím celou zemi

William a Kate iZdroj fotografie: Depositphotos

Od té doby se zcela stáhla do ústraní a neobjevovala se na veřejnosti. A to až do poloviny června, kdy se zúčastnila královské přehlídky, kde šokovala svým vzhledem, o čemž jsme se na DámskémDeníku již zmiňovali. Do té doby se o jejím zdravotním stavu spíše spekulovalo, nikdo se k němu totiž blíže nevyjádřil. Veřejnost již začínala být nervózní a média si vymýšlela různé znepokojivé scénáře, což vévodkyni z Walesu přinutilo k zásadnímu kroku.

Léčba ještě bohužel není u konce

Aby všechny uklidnila, informovala princezna Kate na svém X profilu o léčbě, kterou podstupuje, a svěřila se s pocity a bolestí, jež momentálně prožívá. „Dělám dobré pokroky, ale jako každý, kdo prochází chemoterapií, vím, že jsou dobré a špatné dny (…) Moje léčba pokračuje a bude ještě pár měsíců. Ve dnech, kdy se cítím dostatečně dobře, je radost zapojit se do školního života, trávit osobní čas věcmi, které mi dodávají energii a pozitivitu, a také začít trochu pracovat z domova,“ napsala na sociálních sítích.

Král Karel III. zřejmě trpí nevyléčitelnou nemocí. Veřejnost si nemohla nevšimnout děsivého příznaku na jeho těle

„Učím se být trpělivá, zvláště s nejistotou. Brát každý den tak, jak přichází, naslouchat svému tělu a dovolit si tento tolik potřebný čas na uzdravení,“ uvedla dále vévodkyně z Walesu. Zároveň vyjádřila vděčnost za podporu a povzbuzení, které se jí od lidí dostalo. Zda tedy chemoterapie zabere, ukáže až čas. Snad princezna Kate bojuje ze všech sil, aby tak mohla strávit co nejvíce času s manželem a dětmi. Bohužel ale není jediná z britské královské rodiny, která rakovinou trpí. Se stejnou nemocí bojuje i král Karel III.

Co byste princezně Kate vzkázali?

Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Zobrazit další články