Manželé si vyslechli příběh bezdomovce a rozhodli se s ním urazit skoro 1000 km, aby našel svou rodinu

Problematického muže bez domova, kterého se většina lidí ve městě stranila, považovali jeho blízcí za mrtvého. Po patnácti letech konečně došlo k dojemnému okamžiku.

Zanedbaný staší bezdomovec i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Pomáhat lidem v nouzi by mělo být samozřejmostí, ale ve skutečnosti jsou takové případy spíš ojedinělé. Když lidé v ulicích narazí na bezdomovce, mají tendenci odvrátit zrak a velkým obloukem se jim vyhnout. Nepatří k nim ale manželé Jodi a Dawn Gieberovi z města Little Rock v americkém státě Arkansas, kteří se náhodně setkali s mužem bez domova Jamesem Andersonem, jenž se před lety odcizil své rodině.

Manželé pomohli problematickému muži bez domova

Přes patnáct let James žil a potuloval se po ulicích. Kvůli svému poněkud odpudivému vzhledu, dluhům a problémům se zákonem neměl mezi obyvateli města dobrou pověst, napsal server PositiveVibration. Protože neměl žádné prostředky ani práci, živil se odpadky, které našel v popelnicích. Jeho život se ale radikálně změnil, když ho potkali manželé Gieberovi. U muže, kterého většina lidí raději považuje za neviditelného, se zastavili a dali se s ním do řeči.

Bezdomovec neviděl své dcery dlouhých 20 let. Nakonec se odhodlal k opětovnému setkání

Bezdomovcům se manželé snaží ulehčovat život dlouhodobě. Mají pro jejich neblahou situaci pochopení. „Já nechci mít hlad a jsem si jistý, že oni nechtějí mít hlad. Vždyť všechny nás dělí jedna výplata od toho, aby se z nás stali bezdomovci,“ vysvětluje svůj postoj Jodi serveru ArkansasDemocratGazzete. Pár velmi rychle pochopil, že James není zlý člověk, ale jen se ocitl ve velkých nesnázích.

Po 15 letech se setkal se svou rodinou

Přestože jim bezdomovec otevřeně přiznal, že se před lety vydal na destruktivní cestu, kvůli které ztratil kontakt se zbytkem své rodiny, rozhodli se, že mu zkusí pomoci. Začali hledat jeho rodinu, se kterou by se rád setkal. James totiž na nikoho neměl kontakt ani nevěděl, kde příbuzní žijí. „Prostě jsme začali pátrat a zkoušeli jsme všechny možnosti na internetu,“ řekla Dawn. Jejich úsilí nakonec přineslo výsledky. Ozvala se jim dívka, která byla neteř Jamese.

Pak už šlo všechno ráz na ráz. Manželé zprostředkovali telefonát mezi bezdomovcem a jeho příbuznými, který byl velmi emotivní, protože se rodina domnívala, že je mrtvý. Rychle bylo rozhodnuto, že se James vrátí domů. Gieberovi mu koupili oblečení a vyrazili na téměř 1000 kilometrů dlouhou cestu na sever do státu Illinois, uvedl web KARK. Setkání s rodinou po 15 letech bylo srdceryvné a neobešlo se bez slz. Obětavým manželům jejich laskavý čin rodina Jamese nikdy nezapomene.

Co říkáte na to, jak se manželé zachovali?

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Zobrazit další články