Jejich dům pronásleduje zlý duch: To, čím si rodina prošla, nemůže nikdo pochopit. Kněz jim řekl, aby urychleně utekli

Manžele a jejich děti vyděsilo, když zničehonic začaly létat vzduchem mince, nože i nádobí a ze stropu kapala voda. Podivný nevysvětlitelný incident se ještě několikrát opakoval.

Strašidelný dům v noci i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Tajemné staré domy, ve kterých se dějí nevysvětlitelné věci, se neobjevují jen ve filmech nebo v knihách. Polští manželé v jednom takovém žili několik let. Strašidelný domov ovládaný nadpřirozenými silami dokonce už několikrát narychlo opustili, ale u příbuzných nebo v charitní ubytovně nemohli zůstat dlouho, a tak se zase vrátili. Pomoc hledali i u kněze, ale ani ten nedokázal záhadnému dění v domě hrůzy přijít na kloub.

Vzduchem létaly mince, zámky, nádobí i nože

Dům, v němž žije zoufalá rodina Prokopských, se nachází v malé vesničce Turza Wielka ve Varmsko-Mazurském vojvodství na severu Polska. V minulosti objekt sloužil jako škola a po přestavbě v něm našly domov tři rodiny. Jen manželé Prokopští a jejich děti ale na vlastní kůži už několik let zažívají děsivý teror od neznámých zlých sil. Podle serveru Lelum rodinu pronásledují už od roku 2017.

malá holčička

Dcerka jim tvrdila, že cítí a vidí duchy. Když se podívali na záznam z kamery, zjistili, že mluví pravdu

Po bytě začaly zničehonic létat různé předměty, jako by je někdo házel. Začalo to mincemi a bateriemi. Později přibyly příbory, visací zámky a dokonce i velké kuchyňské nože a kusy nádobí. Navíc ze stropu občas kapala voda, přestože střechou do domu vůbec nezatékalo. „Když můj manžel vešel do koupelny, uviděl na záchodě dva kuchyňské nože složené do kříže. Aniž bychom přemýšleli, co to může znamenat, utekli jsme,“ cituje Krystynu Prokopskou web Fakt.

Bezradné rodině nepomohl ani kněz

Svůj dům ale na dálku pozorovali. A velmi zvláštní věci se tam odehrávaly i za jejich nepřítomnosti. „Viděli jsme, jak se v kuchyni v noci svítilo. Když jsme ale před démony narychlo prchali z bytu, manžel stihnul vypnout pojistky,“ dodala vyděšená žena. Podobné drama se ještě několikrát opakovalo. Rodina se ale do svého domova pokaždé vrátila, protože neměla kam jinam jít a na nový byt prostě neměla peníze.

@droga_do_boga #egzorcyzmy #egzorcysta #dom #nawiedzony #nawiedzonydom #pastor #poltergeist #evil #demon #jezus #chrystus #prawda #wiara #duch ♬ Originalton – Droga_do_Boga

O pomoc bezradní manželé požádali dokonce i církev. Modlitby ale na jejich problém nestačily. Jeden z kněží se domníval, že zlý duch je spojený se starou pohovkou z bazaru, kterou si manželé pořídili před tím, než strašení vypuklo. Vyhození gauče ale také nic nevyřešilo. Kněz jim poradil, aby se rychle odstěhovali. Nakonec se rodině podařilo díky příspěvku od obce pronajmout si nový byt. Co bude s tím strašidelným, není známo.

Jak si strašidelné dění vysvětlujete?

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Zobrazit další články