Jela s dcerou na nákup a zaparkovala na místě pro invalidy. Když se společně vrátily k autu, našly za stěračem vzkaz

Některé formy postižení nemusí být viditelné na první pohled. Žádná forma si ale rozhodně nezaslouží posměch.

Parkování pro invalidy i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Lidé mohou být někdy velmi bezohlední ke svému okolí. Výjimkou pak nejsou ani situace, kdy jsou vyloženě zlí a rádi si rýpnou do citlivého místa jen pro posílení vlastního ega. Bohužel takové chování bývá často ostatními tolerováno a přehlíženo a jen někdy se stane, že se jiná osoba veřejně postaví za tu postiženou. V některých případech je ale míra výsměchu opravdu nesmírně daleko za pomyslnou čarou, jako i v tomto případě.

Postižení to nemají snadné

Žít s postižením je nejen pro danou osobu, ale i pro její blízké okolí nesmírně složité. Potupnou situací, kdy se musela plížit uličkou autobusu, aniž by jí byla nabídnuta jakákoli pomoc, se dodnes trápí také Monika. Její příkoří DámskýDeník popisoval již dříve.

Paní Justine van der Borne žije v australském městě Melbourne. Ve 35 letech jí byl diagnostikován Reyův syndrom, tedy velmi vzácná porucha postihující především játra. Není-li však léčená, může závažně narušit i správné fungování jiných orgánů a přivodit smrt, jak informuje web Lékárna. „Na takovém člověku ve většině případů na první pohled není nic poznat. Jsou ale pod stálou kontrolou lékařů, a i když mohou fungovat zcela normálně, jsou považováni za invalidy. Jejich stav se může kdykoli zhoršit,“ uvedla lékárnice paní Pavlína L. z Brna.

Zbytečný lístek za stěračem

Paní Justine má tedy nárok zaparkovat na místě pro invalidy. K tomuto účelu je nutné opatřit si parkovací průkaz a splnit nespočet podmínek, říká web GOV. Justine se zrovna ten den cítila nadmíru dobře a rozhodla se strávit jej s dcerou a zajít nakoupit. Neznámý cizinec ale její dobrou náladu zkazil během jediné sekundy, a to ve chvíli, kdy se s dcerkou k autu vrátily. Čekalo je nemilé překvapení za stěračem.

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I…

Posted by Justine Van Den Borne on Monday, November 9, 2015

Na vzkazu napsaném na kusu papíru stálo: „Zapomněla sis křeslo pro invalidy??“. Taková poznámka je vskutku necitlivá a nevhodná. Sebevědomí ženy bojující s těžkou nemocí to okamžitě pošlapalo a hlavně rozesmutnilo.

Jak byste v takové situaci reagovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články