Po 12 letech v kómatu ji chtěli odpojit od přístrojů. Pak ji jako zázrakem vzbudila jedna věta, kterou jí manžel pošeptal do ucha

Manžel své ženě v kómatu pošeptal větu, která jí dodala sílu bojovat. V tu chvíli se totiž  jako zázrakem po dvanácti letech probrala.

Žena drží ruku pacienta v nemocnici i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Životní cesty jsou někdy nevyzpytatelné, přičemž člověk se může ocitnout v situaci, která by jej ani nenapadla. To je i případ ženy, která přišla o dvanáct let života, jelikož je strávila v kómatu. Lékaři jí již nedávali žádnou šanci na uzdravení, a tak rodině doporučili odpojení od přístrojů. Co se ale poté stalo, si málokdo dokáže vysvětlit. Mnozí to považují za zázrak.

Po dvanácti letech ji chtěli odpojit od přístrojů

Když se manžel pětačtyřicetileté Lindy vrátil domů z práce, čekalo na něj hrozné překvapení. Svou manželku totiž našel ležet v bezvědomí na podlaze. Okamžitě proto zavolal záchranku, která ženu převezla do nemocnice. Zde podstoupila mnoho vyšetření, ovšem lékaři nebyli schopni vysvětlit, čím pacientka trpí a proč se neprobouzí. Od té doby byla Linda v kómatu, tedy jak vysvětluje web Reflex, v hlubokém stavu bezvědomí, který může trvat od několika minut až po desítky let.

Roky plynuly a Lindě začaly postupně odumírat orgány. Lékaři proto rodině navrhli odpojení pacientky od přístrojů, aby tak mohly být její orgány darovány. Manžel a ostatní příbuzní s těžkým srdcem nakonec souhlasili. Rodina se tedy v domluvený den přišla s Lindou naposledy rozloučit. Bylo to pro všechny velmi těžké. V jednu chvíli se však stalo něco neuvěřitelného, a to když manžel své milované pošeptal do ucha větu, kterou cituje i web Lelum: „Proč nebojuješ, potřebuji tě.“

Žena tvrdí, že po celou dobu vnímala okolí

„Bojuji,“ zaznělo najednou z úst Lindy, která se jako zázrakem probrala z dvanáctiletého kómatu. Jak poté prozradila, po celou dobu svého hlubokého bezvědomí vnímala, co se kolem ní děje. Snažila se promluvit, ale nešlo to. Slyšela, když lékař rodině vysvětloval její zdravotní stav a nabízel odpojení od přístrojů. Celé ty roky se snažila bojovat, probrat se, ale neúspěšně. Jakmile tedy pochopila, že má poslední šanci, musela sebrat veškeré své síly a ukázat, že je stále duchem přítomna.

koma iZdroj fotografie: Depositphotos

Přítomní byli šokováni, ovšem šťastní, že se Linda opět vrátila mezi živé. Po dlouhých dvanácti letech tak mohla znovu obejmout svého manžela, děti a ostatní příbuzné. Manželova věta jí pravděpodobně dodala potřebnou sílu bojovat. Podobnou situaci zažila také žena, jejíž příběh jsme na DámskémDeníku již zveřejňovali. Ta se z kómatu probrala díky vtipu, který vyprávěla její matka.

Co říkáte na takový zázrak?

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Zobrazit další články