92letá seniorka se vydala na útěk z pečovatelského domu. Nezastavila ji ani 2metrová brána, kterou s ladností přelezla

Senzační sportovní výkon zdatné důchodkyně, která trpí Alzheimerovou chorobou, je o to překvapivější, že ke zdolání vysoké překážky nepotřebovala ani půl minuty.

seniorka smutná i Zdroj fotografie: iStock
                   

Pokud člověku nechybí motivace a odhodlání, dokáže neuvěřitelné věci i ve velmi pozdním věku. Příkladem je dvaadevadesátiletá seniorka, která prostě už nechtěla být v pečovatelském zařízení. Přestože její zdravotní stav není ideální, dokázala z ústavu utéct. Na tom by samo o sobě nebylo nic překvapivého, kdyby ovšem na své cestě za svobodou ladně nepřelezla přes dva metry vysokou bránu do areálu.

Seniorka přelezla vysokou bránu jako nic

Poněkud kuriózní případ se odehrál v červenci ve městě Jen-tchaj na východě Číny. Obyvatelka tamního domova s pečovatelskou službou předvedla skutečně obdivuhodný výkon. Když se totiž odhodlala zařízení potajmu opustit, nezadržela ji ani zamčená přes dva metry vysoká kovová brána, uvedl server TheStar. Seniorka, která je vysoká pouze 1,6 metru, ve svém úctyhodném věku přelezla překážku na cestě za svobodou jako nic.

Důchodkyně svou kondicí strčí do kapsy většinu dvacetiletých

Potřebovala k tomu pouhých 24 vteřin. Její počínání zaznamenala bezpečnostní kamera. Při samotném přelézání brány si žena, která trpí Alzheimerovou chorobou, počínala obratně a nepřivodila si žádnou újmu nebo zranění. Život za branami ústavu si však seniorka nestihla užít moc dlouho. Když pečovatelé zjistili, že zmizela z areálu domova důchodců, spustili pátrací akci.

V domově důchodců se zajímá o cvičení

Do ulic města vyjely uprchlici hledat posádky ve čtyřech autech a o všem byly vyrozuměny tamní úřady. Podle listu TheStraitsTimes po pouhých 25 minutách jeden ze zaměstnanců ústavu pohřešovanou ženu našel poblíž areálu a přivedl ji zpět. Dvaadevadesátiletá seniorka, která v mládí pracovala v horách jako sazečka stromů, prokázala zdoláním vysoké překážky, že je na svůj věk ve velmi dobré fyzické kondici.

V pečovatelském domě, jenž svým klientům nabízí nejrůznější aktivity, se prý hodně zajímá o cvičení. Záběry, jak přelézá bránu, šokovaly uživatele internetu. Jedna skupina se obávala o zdraví důchodkyně, zatímco druhá obdivovala její atletický výkon. „V jejím věku by to mohlo skončit smrtí,“ reagoval jeden z diskutujících. „Dvaadevadesát let? Nedokázal bych to přelézt, ani když mi bylo 29,“ přidal se jiný.

Co říkáte na neuvěřitelný kousek, který důchodkyně předvedla?

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Zobrazit další články