Alarmující situace v oblíbené destinaci Čechů: Ve vodě je smrtelná hrozba, které nelze uniknout

Kanárské ostrovy patří celoročně mezi nejoblíbenější destinace k dovolené. Pozor ale, vody jsou temné, hluboké a nebezpečné.

Žralok mířící k městu i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Léto je v plném proudu a nejmilejší období roku, které skýtá mnoho výhod, ještě nějaký ten týden potrvá. V tomto čase nejvíce lidí vyráží na zasloužené dovolené, aby si mohli po celoročním shonu v práci konečně odpočinout. I přes zidealizované vyhlídky může však poklidný chod dovolené narušit mnoho faktorů. A predátoři rozhodně patří mezi ně.

Lidé rádi cestují

Podle webu MediaGuru využijí letní dovolené k odpočinku či poznávání nových koutů země až 2/3 obyvatel České republiky. Dovolenou u moře pak plánuje 39 % z nich. „Máme s rodinou zaplacený zájezd na Sicílii, tam budeme týden. Je to částečně aktivní dovolená, ale určitě bude i prostor pro koupání a relax. Potom máme s kamarády naplánovanou cyklodovolenou, ale to je jen prodloužený víkend tady v Česku,“ napsala paní Šárka L. z Třince.

Strávit několik málo dní u moře má spoustu výhod. Nejenže poznáte novou zemi, její zvyky, kulturu a gastronomii, ale moře má také léčivé účinky. Pro mnohé je balzámem na duši, ale nepopiratelný je také pozitivní vliv na nehty, kůži trpící ekzémy či respirační ústrojí. Dovolenku ale může zhatit hned několik věcí. Ztráta zavazadla a dokladů, krádež finančního obnosu, spálená kůže či nechtěná pokuta, před kterou DámskýDeník varoval. Nebo také žralok, který svým útokem na pobřeží narušuje pohodovou atmosféru.

Moře je plné života

Jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů jsou celoročně Kanárské ostrovy ležící v Atlantském oceánu. Přestože je to krásná oblast, která vybízí k turistice, cyklistice, ale i odpočinku, oceán je velmi záludný a hemží se všemožným životem. Úřady nařídily zavřít pláže Melenara a Salinetas, které jsou umístěny na ostrově Gran Canaria poté, co byl spatřen asi dvoumetrový žralok kladivoun přímo u pobřeží.

Hammerhead shark

🦈 Hammerhead shark sighting 👀 by the drone 🚁 of the Local Police from Telde (Canary Islands)

Posted by N332 on Monday, June 17, 2024

Po důkladném ohledání prostoru byla po několika dnech na obou plážích opět vyvěšena zelená vlajka, která označuje oblast jako bezpečnou, informuje web Sky. I přesto by ale turisté rozhodně měli být na pozoru a neplavat příliš daleko.

Čeho se na dovolené nejvíce bojíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články