Bezdomovec našel na nádraží peněženku s 50 000 Kč. I přes svou nouzi se ji rozhodl vrátit jejímu majiteli

Poctivý bezdomovec, který odevzdal nalezenou peněženku s velkým finančním obnosem, byl poté nečekaně a náležitě odměněn.

Bezdomovec se psem i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Poctivost se rozhodně vyplácí, jak dokazuje příběh nizozemského bezdomovce, kterému se díky jeho čestnosti obrátil život vzhůru nohama. Mnoho lidí osoby bez domova přehlíží, štítí se jich a považují je za zloděje a násilníky. Ve většině případu tomu tak ale rozhodně není. Někteří totiž na ulici neskončili svou vlastní vinou, rádi by začali znovu pracovat, ale nikdo jim nedal příležitost.

Neváhal a nalezenou peněženku odevzdal

Když třiatřicetiletý Hadjer Al-Ali, který se bezdomovcem stal před rokem a půl, procházel amsterodamské vlakové nádraží, aby tak mohl posbírat plastové lahve, které poté měnil za peníze, narazil na opuštěnou peněženku. Nikdo nebyl poblíž, a tak ji zvedl a otevřel. Byl zcela šokován, jelikož uvnitř byl obnos ve výši 2000 euro, což je v přepočtu okolo 50 000 Kč. Dle webu France24 se ale v peněžence nenacházely žádné doklady.

Bezdomovec neváhal ani chvíli a nález odnesl na nejbližší policejní stanici. Za svou poctivost dostal muž ocenění a poukaz na 50 euro, tedy zhruba 1 250 Kč. To ale není vše. Jelikož se zpráva o jeho čestnosti rychle roznesla, během jednoho dne lidé na speciální účet poslali dohromady okolo 32 000 euro, v přepočtu přes 800 000 Kč. Za tyto peníze si Al-Ali může zařídit bydlení pro sebe a své dvě děti, a začít tak zcela nový život. Fotografie tohoto poctivého šťastlivce byla zveřejněna na Instagramu.

Bezdomovec dostal šanci na nový život

Policie má nyní nalezenou peněženku uloženou do doby, dokud se o ni někdo nepřihlásí. Pokud se tak ale nestane do roka, peníze připadnou poctivému nálezci, jehož vyjádření k celé situaci cituje i web Novinky:Bez ohledu na to, co najdu, vždy to odevzdám. Třeba má majitel firmu a může mi poskytnout práci nebo místo, kde bych mohl žít. Člověk nikdy neví.“ Za dobu, která od zveřejnění jeho čestnosti uplynula, dostal Al-Ali již mnoho zpráv s nabídkami práce. Je tedy jen na něm, kterou si vybere.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Images You Won’t See On TV (@imagesyouwontseeontv)

Mladý muž tak díky své poctivosti dostal druhou šanci na normální život. Mnoho bezdomovců si ji ale rozhodně kvůli svému chování nezaslouží. Na DámskémDeníku jsme již psali o příběhu ženy, kterou opilý muž bez domova obtěžoval v tramvaji. A dle policie takovýchto případů stále přibývá.

Jak byste se v případě takového nálezu zachovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Zobrazit další články