Turisté si z procházky lesem odnesli nevšední zážitek. Medvěd se k nim přiblížil na pár metrů

Dvojice turistů, která se vydala na túru do Tater, na svůj výlet rozhodně nezapomene. Stanula totiž téměř tváří v tvář medvědovi.

Medvěd černý i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Pro mnoho lidí je jistě zajímavé vidět některá zvířata v jejich přirozeném prostředí. To se ale může někdy vymknout kontrole, a celá tato krásná podívaná se tak může změnit ve velmi nebezpečnou situaci. V takovém případě je ale nutné zachovat chladnou hlavu, nepanikařit a doufat, že nakonec vše dobře dopadne. Takto zodpovědně se zachovali i turisté, kteří byli jen několik málo metrů od medvědí rodinky.

Objevila se před nimi medvědí rodinka

S příchodem prázdnin se zvyšuje počet turistů, a to nejen v zábavních parcích, u památek a ve městech, ale především v lese. Stále více lidí totiž volí klidnější prostředí pro procházku, a uchyluje se tak do lesů a hor. Takový nápad měla i dvojice turistů, která se vydala do Tater. Pro svou túru si pár vybral bezpečně vyhlížející cestu, která dle webu Fakt sloužila pro lidi i auta. Ani ve snu však turisty nenapadlo, na co při své procházce narazí.

Z lesa se najednou vynořila velká medvědice, která se zastavila uprostřed cesty. Rozhlížela se kolem, a jakmile zjistila, že má kolem sebe volný a bezpečný prostor, dala pokyn svým třem mláďatům, že mohou vyjít za ní. Poté celá medvědí rodinka společně přešla silnici a pokračovala dále do hustých lesů. Celá situace je zachycena na videu, které na svém facebookovém profilu zveřejnila Polská tatranská společnost.

Přítomní turisté si vysloužili pochvalu

„Jaké neobvyklé setkání jsme dnes měli. K medvědici s mláďaty se nikdo nepřiblížil a brzy se vydali každý svou cestou. Pochvala turistům za zodpovědné chování!“ je připsáno u nahrávky. Ta má nyní již více než půl milionu zhlédnutí a stovky komentářů. Naštěstí přítomní turisté na šelmy nijak nereagovali, stáli v tichosti a čekali, až celá rodinka odejde na pro ně bezpečné místo. Nakonec vše dobře dopadlo, i když dvojici hrozilo nebezpečí.

Takie niecodzienne mieliśmy dzisiaj spotkanie. Nikt nie podchodził do niedźwiedzicy z młodymi, a one wkrótce odeszły w swoją stronę. Brawa dla turystów za odpowiedzialne zachowanie!

Zveřejnil(a) Polskie Towarzystwo Tatrzańskie – Oddział w Bielsku-Białej dne Neděle 23. června 2024

Jak se ale ukazuje, medvědi jsou stále více nebojácní a nedělá jim problém přiblížit se k lidským obydlím a lidem samotným. Přestože může být takové setkání pro člověka smrtelné, šelmy především hledají potravu. To dokázal také medvěd, který snědl matce a jejímu dítěti svačinu, což jsme na DámskémDeníku již popisovali.

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Zobrazit další články