Pes za žádnou cenu nechtěl jít ven. Jeho páníček tehdy neměl ani tušení, že mu tím právě zachraňuje život

Pes poznal, že na všechny číhá na zahradě nebezpečí, a tak se začal chovat zvláštně a nechtěl překročit práh domu.

Smutný bílý pes pudl i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Porozumět zvířatům a jejich potřebám bývá pro mnoho lidí velký oříšek. Někteří majitelé psů jsou se svými čtyřnohými parťáky sehraní a dokáží pochopit, co jeden po druhém chce. Jelikož ale pejsek nedokáže slovy vyjádřit, jak se cítí a jakou má potřebu, musí jeho pán rozluštit, co se mu jeho mazlíček snaží sdělit a naznačit. A je důležité na to přijít, jelikož může jít i o život.

Pes za žádnou cenu nechtěl opustit dům

Mladý pár z Connecticutu měl svého psího kamaráda už nějakou dobu. Nechávali ho v domě, aby nebyl sám, ovšem na noc chodil spát na zahradu do své boudy. Když však jednoho večera odmítal pes vyjít ven z baráku, bylo to jeho majitelům podezřelé. Zvíře se maximálně zdráhalo překročit práh domu a očividně mělo strach. Jeho pán zprvu myslel, že se jedná jen o nějaký psí rozmar, ale nakonec se rozhodl jít zahradu zkontrolovat.

Když procházel tmou, všiml si něčeho šokujícího. Na hromadě listí na dvoře se usídlil obrovský medvěd černý. Ležel nehybně a téměř nedýchal, a tak muž správně předpokládal, že se zde šelma uvelebila k zimnímu spánku. V tu chvíli bylo jasné, proč měl pes strach vyjít na zahradu. Vycítil hrozící nebezpečí a nezvaného hosta, který mu okupoval jeho teritorium. Zvíře bylo dobře ukryté a téměř přehlédnutelné, jak je vidět i na videu zveřejněném na YouTube.

Pejsek měl naštěstí zase zahradu jen pro sebe

Medvědi černí jsou ve většině případů velmi plaší, samotářští a lidí se bojí. Když si ale zvyknou na to, že v blízkosti lidských obydlí najdou vždy něco na zub, strach z člověka rychle pomine. Nebývají ani agresivní, a to i když hlídají svá mláďata. „Pokud na svém pozemku uvidíte medvěda, můžete ho buď nechat samotného a počkat, až odejde, nebo vydávat hlasité zvuky z bezpečné vzdálenosti a pokusit se ho zaplašit,“ cituje vyjádření agentury DEEP web People.

Rodina měla štěstí, že medvěd po krátké době jejich pozemek opustil bez jakýchkoli problémů a škod. A pejsek, který svým chováním na přítomnost šelmy upozornil, měl konečně svou zahradu zase jen sám pro sebe. Je úžasné, jak psi dokáží komunikovat a vycítit nebezpečí. Expertem na to je i Rexík, který zachránil svou rodinu a jehož statečný čin jsme na DámskémDeníku již popisovali.

Co říkáte na psí instinkt?

Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Zobrazit další články