„Tchyně miluje mou dceru méně než ostatní svá vnoučata,“ stýská si Lucie

Mezi snachou a tchyní to moc neklapalo už od začátku. Když se ale narodila malá vnučka, zdálo se, že se jejich vztah začal ubírat lepším směrem. Byl to však omyl.

Matka s malou holčičkou i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Vztahy mezi tchyněmi a snachami nebývají obvykle moc vřelé a vstřícné. Někdy se to dokonce promítne i do vztahu k vnoučatům. Vyprávět by o tom mohla Lucie D. z Mariánských Lázní. Je totiž přesvědčená o tom, že manželova matka upřednostňuje ostatní vnoučata před její malou dcerkou. „Nechápu, jak nějaký prarodič může dělat rozdíly mezi svými malými vnoučaty. Kde to jsme?“ rozčiluje se čtenářka DámskéhoDeníku.

Zdálo se, že miminko obrousilo hrany

Se svou tchyní to paní Lucie neměla jednoduché už od začátku. „Dávala mi nepokrytě najevo, že nejsem pro jejího syna ta pravá. Že by si zasloužil někoho lepšího. Trápilo mě to, ale doufala jsem, že ji to přejde, až se přesvědčí, jak dobrá jsem manželka,“ vysvětluje čtenářka. Mluvila o tom s manželem, ale ten prý bral třenice mezi oběma ženami na lehkou váhu.

Situace se o něco málo zlepšila, když se manželům narodila malá dcerka. Prarodiče byli z miminka u vytržení. „Navštěvovali jsme se a bylo to docela hezké. Měla jsem pocit, že nás to s tchyní trošičku sblížilo,“ vypráví čtenářka. Jenže pár měsíců nato se všechno vrátilo do starých kolejí. „Švagrové se narodila dvojčata a všechno se začalo točit jenom kolem nich,“ posteskla si paní Lucie. Postupně si začala všímat drobných maličkostí a výhod, které dvojčata měla.

Poslední kapkou byl dárek z dovolené

Podle čtenářky měla její tchyně vždy raději svou dceru než syna. A teď se úplně stejně chová i k vnoučatům. „Manžel to nevidí, ale je zřejmé, jak tchyně dělá mezi svými vnoučaty rozdíly. Naši malou dcerku miluje méně než dvojčata švagrové. To se mi vůbec nelíbí,“ stěžuje si paní Lucie. Dvojčata prý babička bere na výlety, kupuje jim drahé dárky a značkové oblečení. „Nic takového pro mou dceru nedělá,“ dodala čtenářka.

babička s vnukem iZdroj fotografie: Freepik

Když se svěřila manželovi, řekl jí, že přehání. Začala uvažovat nad tím, zda by nemohl mít pravdu, ale do reality ji rychle vrátila švagrová. Na společném chatu rodiny se pochlubila dárkem, který tchyně přivezla jejím dětem z dovolené. „Dostala krásné stylové šatičky pro dvojčata. A víte, co dala tchyně nám? Magnetku na lednici. To byla poslední kapka. Skončila jsem s ní,“ uzavřela svůj příběh paní Lucie.

Co si myslíte o příběhu paní Lucie?

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Zobrazit další články