Máte doma jablka a nevíte co s nimi? Pokud je to tak, nezoufejte. Ukážeme vám velmi jednoduchý recept na koláč, který si oblíbíte během chvíle Pro snadnost, i jeho chuť.
Chcete si připravit perfektní koláč s chutí jablek? V takovém případě zvolte tento jednoduchý, ale skutečně vynikající recept na italský jablečný koláč. Uvidíte, že si ho zamiluje celá rodina i všechny návštěvy, které kdy pohostíte tímto výborným sladkým dezertem. Nezapomeňte si také recept uložit pro případné pozdější použití a sdílení se známými.
Jaké ingredience budete potřebovat pro jablečný koláč
- 180 gramů pšeničné mouky
- 4 kusy středně velkých jablek
- 2 kusy žloutku
- 140 gramů cukru
- 50 gramů másla
- 125 ml mléka
- Kypřící prášek
- Špetka soli
Postup přípravy výtečného jablečného koláče
Když vám bude jablečný koláč chutnat, určitě si ho rádi zopakujete, protože příprava není nic složitého ani časově náročného. Podle výše uvedeného seznamu navíc nebudete potřebovat žádné speciální suroviny, ale v zásadě si vystačíte s tím, co najdete doma.
Jestli tedy máte všechno po ruce, určitě na nic nečekejte a zkuste si udělat koláč rovnou, ať si co nejdříve užijete tu výbornou chuť.
Nejdříve si vyšlehejte žloutky s cukrem do té doby, než se cukr úplně rozpustí a vznikne perfektně promíchaná směs. Následně si rozpusťte máslo v mikrovlnce, přidejte část ušlehané vaječné hmoty s cukrem, trochu mléka a promíchejte. K tomu přidáte špetku soli, prosetou mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto pečlivě promíchejte do hladké konzistence, ať se všechny složky důkladně promísí.
Vyložte si vhodně velký plech či formu na koláč pečicím papírem a nalijte těsto. Nahoru postupně klaďte nakrájené měsíčky z jablek, ze kterých můžete předem oloupat slupku. Na vrchní část koláče přidejte trochu másla zbývající cukr.
Pečte na 180 stupňů zhruba 30 až 35 minut. Nechte chvíli vychladnout a následně si užívejte skvělou chuť tohoto výtečného koláče. Pokud se vám recept podaří, nezapomeňte se podělit i se svými známými.