Podzimní boty: TOP 5 trendy kousků

Podzim je tady a s ním přichází období, kdy můžeme vytáhnout na světlo naše oblíbené podzimní boty. Zrekapitulujte si stav vašeho botníku a pokud vám něco chybí, pořiďte si nové trendy kousky včas. Na podzimní plískanice i babí léto je budete potřebovat. Máme pro vás pět nejoblíbenějších typů bot, se kterými zabodujete.
                   

Víme, že bot není nikdy dost. Je ale možné, že některý typ bot u vás bude mít úspěch více než jiný. Záleží totiž na složení vašeho podzimního šatníku i událostech, pro které boty vybíráte. Tak pojďme na to.

Kožené kotníkové boty

Kožené kotníkové boty jsou na podzim jako dělané. Taky se jedná o nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější podzimní obuv. Letošní rok bude mezi největšími trendy kralovat tmavě hnědá, koňaková nebo černá barva. Ty se taky nejlépe kombinují s podzimními outfity.

TIP: Ať už si vyberete jakékoliv obutí, nezapomeňte boty před první vycházkou důkladně naimpregnovat. Dodržujte pokyny výrobce, a impregnační sprej pořiďte takový, který bude určený přesně pro daný materiál obuvi, případně existují i spreje univerzální.

i

Sneakers tenisky

Pohodlné boty, které můžete využít do přírody i do města – to jsou sneakersky. Pokud chcete univerzální kousek, nebojte se bílých tenisek. Ty ale využijete spíše v teplejších dnech. Na období dešťů a prvních mrazů doporučujeme spíš pevnější neplátěnou obuv s protiskluzovou podrážkou.

Tenisky využijete k džínům i šatům. Chcete-li univerzální pár bot do teplejšího podzimu, pak za tenisky dáváme ruku do ohně.

Kožené Chelsea boty

Elegantní a pohodlné, to jsou Chelsea boty. Tento tradiční model vévodí módním trendům už hezkých pár let a jak to tak vypadá, zatím nikam nemizí. Jedná se o kožené kotníkové boty s pružným páskem tkaniny na bocích. Ten zajišťuje jejich pohodlnost i jednoduchost při nazouvání. Chelsea boty mají minimalistický tvar i provedení bez složitých záhybů, šněrování i podpatků. Jsou ideální k jakémukoliv outfitu, zvlášť stylově vypadají ke skinny džínům.

i

Kozačky nad kolena

Prodlužte si opticky nohy a podtrhněte svůj půvab. Kotníkové podzimní kozačky nad kolena představují odvážnější, ale nesmírně elegantní způsob, jak zvýraznit svůj outfit. Vypadají skvěle k šatům i sukním nebo šortkám. Základním pravidlem by mělo být, že by horní lem kozaček měl začínat až pod spodním lemem sukně či šatů, aby tak vytvořily úzký pruh kůže mezi botami a začátkem oděvu.

Mokasíny

Mokasíny jsou business casual boty, které využijete i na společenské akce nebo večery ve městě. Jedná se o univerzální volbu pro ty, kdo se nechce trápit na vysokých podpatcích, ale přesto chtějí mít elegantní obutí. Hodí se k sukním, plátěným kalhotám i kostýmku.

Kromě trendů myslete i na kvalitu

Módní styl je jedna věc, nepodceňte ale také kvalitu materiálu a provedení. Tak si zaručíte, že vám boty dlouho vydrží. Ono být udržitelný je totiž v podstatě taky styl.

Důkladně si před výběrem změřte nohu, abyste vybrali takové boty, které vám budou pasovat. Nezapomeňte ani na pravidelnou impregnaci a čištění. Špinavé a vlhké boty by ideálně nikdy neměly spatřit vnitřek botníku.

Pro delší uskladnění je otřete hadříkem a nechejte důkladně oschnout. Pokud chcete uskladnit kozačky, pro zachování tvaru je vycpěte novinami.

Tak jo. My jsme na podzimní sezónu připraveni. A co vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články