Pejsek skutečným hrdinou: Riskoval svůj život, aby zachránil topícího se kolouška

Je neuvěřitelné, jak extrémně citliví a chápaví dokáží pejsci být. Jsou to skuteční hrdinové, kteří se nebojí zasáhnout v moment, kdy se někdo ocitne v nebezpečí.

Pes ve vodě i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Psi jsou opravdovými hrdiny. Mají schopnost intuitivně vnímat, kdy je někdo v nebezpečí, a ihned se mu snaží pomoci a to bez ohledu na to, zda se jedná o člověka či zvíře. Jeden z takových příkladů je pes, který je popsán v našem příběhu. Ten jednoho dne během procházky se svým majitelem zaregistroval přítomnost malého srnečka, který se topil uprostřed jezera, a okamžitě pochopil, že je třeba ho zachránit. Rychle se k němu rozeběhl, aby mu pomohl. 

Záchranná akce

Majitel pejska Ralph Dorn je momentálně v důchodu a má labradora s jménem Harley. Jednoho dne, když byli spolu na procházce, Ralph náhle zjistil, že jeho pes někam zmizel. Po krátké chvíli zpozoroval, že je Harley ve vodě. Nicméně pes v ní vůbec nebyl sám. Po několika krátkých vteřinách mu došlo, proč jeho pejsek do jezera skočil. Uprostřed jezera byl malý jelen, který se snažil dostat zpět na břeh. Když to pejsek Harley uviděl, okamžitě mu spěchal na pomoc. Vylovil jelena z vody a dopomohl mu na břeh.

Hrdý majitel 

Nejsem si jistý, jak se ten jelen dostal do jezera, ale Harley se nad tím zjevně nezamýšlel, prostě k němu přiběhl, aby mu pomohl,“ napsal Ralph na sociálních sítích. Brzy se pes a jelen vrátili na pevnou zem. Jak Ralph sdělil, matka jelena rychle dorazila ke svému mláděti a byla nesmírně hrdá na statečného pejska, který riskoval svůj vlastní život, aby mohl zachránit život někoho jiného. Příběh se stal virálním a Ralphův příspěvek na Facebooku o této události byl sdílen tisíci uživateli internetu. 

Pejsek hrdinou

Samotný muž je potěšený tím, že se příběh jeho psa dotkl tolika lidí. Harley je terapeutický pes, který byl vycvičený pro práci s lidmi ve stáří i s postiženými dětmi. „Mohu s jistotou říct, že už jako malé štěně měl Harley velmi dobrosrdečnou povahu,“ sdělil Ralph. „Vždy byl přátelský k dětem i zvířatům. Má je všechny rád,“ ukončil vyprávění hrdý majitel hrdinského pejska. Je skutečně neuvěřitelné, jak extrémně citliví a chápaví pejsi jsou.

Co na tohoto hrdinského pejska říkáte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
62 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články