Zatímco všichni hloupě přihlíželi, 10letý chlapec udělal čin, za který si zaslouží obrovské uznání

Kolemjdoucí si muže ležícího na zemi nevšímali. Až teprve desetiletý chlapec neváhal a snažil se mu pomoci, zachránil mu tak život.

Chlapec telefonuje i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V dnešní uspěchané době se stává čím dál častěji, že se lidé starají pouze sami o sebe a k ostatním jsou lhostejní. Přehlížejí člověka v nesnázích a nenapadne je mu pomoci. Když například uvidí někoho ležet na ulici, myslí si, že je opilý a ani se nesnaží zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Raději dělají, jakoby nic, jdou dál a danému člověku nepomohou. V tu chvíli si vůbec neuvědomují, že kdyby byli v jeho kůži oni sami, také by byli vděční za jakoukoli pomoc. Naštěstí stále existují takoví, kteří neváhají a snaží se pomoci.

Neváhal a snažil se muži pomoci

Když se desetiletý Maxim ráno probudil, ani ve snu by jej nenapadlo, že se z něj ten den stane opravdový hrdina. Po škole si udělal úkoly a utíkal si hrát ven se svými kamarády. Zrovna si na hřišti kopali s míčem, když si chlapec všiml muže ležícího nedaleko něj na chodníku. Lidé kolem něj procházeli a dělali, že jej nevidí. Maxim neváhal a rozběhl se k němu. Když byl u něj blízko, sklonil se a slyšel, jak muž sípe a potichu prosí o pomoc. Říkal, že má problémy se srdcem.

Jelikož je Maximova maminka členkou místní záchranné organizace, často svému synovi vyprávěla příběhy o pomoci a záchraně lidí. Okamžitě jí tedy zavolal a popsal celou situaci. Žena jej poprosila, aby hned předal telefon někomu dospělému, avšak nikdo takový poblíž nebyl. Muž ležící na zemi nebyl schopen mluvit, a tak bylo pouze na chlapci, aby mu pomohl. Jeho matka věděla, že není času nazbyt, a tak típla telefon, zavolala záchrannou službu a hned poté volala synovi zpět, aby jej navedla, co má dělat.

Malý hrdina mu zachránil život

Poprosila ho, aby se řídil jejími pokyny a ničeho se nebál. Řekla mu, že musí pána položit na záda. Chlapec byl maličký a neměl tolik síly, ale když mu maminka poradila, aby jej chytil za rameno a pas, nakonec se mu to podařilo. Poté mu Maxim rozepl límec u košile a dál postupoval podle toho, co mu žena říkala. Moc se bál, ale vše skvěle zvládl a s mužem zůstal, dokud nepřijela sanitka.

pomoc iZdroj fotografie: Depositphotos

Přestože se chlapec ani nezeptal na pánovo jméno ani na to, do které nemocnice ho vezou, nakonec spolu s maminkou zjistili, že je muž v pořádku a žije. Matka byla na svého syna pyšná, ale velmi ji rozčílila lhostejnost kolemjdoucích, kteří se ani neobtěžovali zjistit, co muži je, a zda nepotřebuje pomoct. Byli jasným příkladem toho, že lidé dělají ukvapené závěry a v tomto případě si jistě mysleli, že člověk ležící na zemi je pod vlivem alkoholu nebo drog, a tak se ani neobtěžovali mu pomoci. Naštěstí tam byl malý hrdina Maxim, který mu zachránil život.

Co říkáte na tohoto malého hrdinu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Zobrazit další články