Cestou na smuteční obřad vypadla z pohřebního vozu rakev. Řidič si toho nevšiml a jel dál

V polském městě zažili kolemjdoucí opravdu nevšední událost. Byli svědky toho, jak z pohřebního vozu za jízdy vypadla rakev.

rakev do auta i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Úmrtí blízké osoby je pro pozůstalé velmi bolestivou a nelehkou událostí. Ačkoliv v takovou chvíli většina lidí nemá myšlenky na přípravu pohřbu, je přesto nutné jej zařídit. V dnešní době se již dá najmout člověk, který za pozůstalé vše zařídí, a to od převozu mrtvého přes jeho zpopelnění až po samotný obřad. Přesto si ale stále většina lidí tuto velmi osobní věc zařizuje sama. Pohřeb je posledním rozloučením se zesnulým, na které je třeba se psychicky připravit. Už tak je to náročné, ovšem co musela zažít rodina z polského města, to by člověk nepřál ani svému nepříteli.

Vypadnuté rakve si nevšimli

Smutná událost se stala nedávno v Polsku. Cestou na smuteční obřad vypadla z pohřebního vozu rakev přímo na cestu a zůstala tam ležet. Řidič ani jeho kolega si nevšimli, že nebožtíka ztratili, a jeli dál. Svědkem celé situace byl řidič, který jel za nimi. Okamžitě zastavil a zavolal na policii. Nejen jemu, ale i kolemjdoucím se tak naskytl nevídaný pohled. Nikdo zprvu netušil, zda se třeba nejedná o hloupý a nemístný žert. Jak se však ukázalo, šlo opravdu o tragickou nehodu. Po chvíli se totiž na místo pracovníci pohřební služby vrátili, rakev naložili a odjeli.

Když na místo dorazila policie, rakev už tam nebyla. Díky svědkům se jim však podařilo zjistit, o kterou pohřební službu se jednalo. Zástupce této společnosti později uvedl, že nejspíše došlo k poškození zámku, proto k celé této nešťastné situaci došlo. Dále se k důvodům nechtěl vyjadřovat, ale projevil nad tímto incidentem obrovskou lítost. V současné době probíhá vyšetřování a brzy budou oficiálně vyslýcháni svědci a všechny zainteresované osoby.

Strhla se bouřlivá diskuze

Brzy se na internetu objevily fotky rakve ležící uprostřed silnice i s popisem celé události. To vyvolalo opravdu bouřlivou až explodující diskuzi. Nejen místní obyvatelé neskrývali své rozhořčení a příspěvek aktivně komentovali. „Tolik si účtují za pohřeb a tak… Minulý týden jsem pohřbil svého otce a 20 000 Kč rozhodně nestačí. Pozůstalí by měli být odškodněni. To je prostě odsouzeníhodné,“ napsal jeden z internetových uživatelů a další dodal: „No nevím, jestli si to uvědomili, protože vypadali překvapeně. Přišli poté, co kontaktovali pohřební společnost.“

Jedná se opravdu o tragickou a nevšední událost. Mnoho lidí na ni pohlíží jako na zneuctění mrtvého. Jak někteří na sociálních sítích napsali, bylo jediné štěstí, že se rakev neotevřela. Bylo by to totiž traumatizující nejen pro kolemjdoucí, ale především také pro rodinu zesnulého, která si už tak musela hodně vytrpět.

Co říkáte na tuto tragickou událost?

Zdroj: Fakt
Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Zobrazit další články