Způsoby, jak použít med, o kterých jste neslyšeli

Med je zázračným produktem, který nemusíte používat jen při vaření, přípravě snídaně nebo konzumaci čaje. Má úžasné účinky, které můžete využít pro silnější a lepší zdraví svého těla. Jak?

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Tento zázračný lék s přirozeným antibiotickým účinkem je ve světě znám a používán velmi dlouho. Má také antiseptické, sedativní, diuretické, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Podívejte se, jak můžete tento úžasný, sladký produkt využít pro své zdraví.

iZdroj fotografie: Pixabay
Med se nehodí jenom na chleba s máslem

Konzervační prostředek

Můžeme vyrobit vynikající přírodní medový sirup pro přirozenou konzervaci ovoce. Pokud je ovoce sladké, smícháme jednu porci medu, jednu porci vody, pokud je kyselé, budeme potřebovat dvě porce medu a dvě porce vody. Tyto dvě přísady důkladně promíchejte a vložte je společně s ovocem do vzduchotěsné čisté skleněné nádoby. Díky tomu si můžete připravit úžasné, sladké, konzervované ovoce. Stejně skvělé ale budou také podobně nakládané ořechy.

iZdroj obrázku: Pixabay
Podle odborníků dokáže med prospívat našemu zdraví

Popáleniny, řezné rány a bolesti hlavy

Med má silné dezinfekční účinky, a proto se doporučuje k léčbě ran a popálenin. Rovněž zvlhčuje, zklidňuje a působí protizánětlivě. Naneste tenkou vrstvu pro problémovou oblast a nechte působit alespoň po dobu 30 minut. Opakujte několikrát denně a potíže zaručeně odezní. Popáleniny se zklidní a mnohem rychleji zahojí. A to samé platí pro řezné rány.

iZdroj obrázku: Pixabay
Med má i poměrně netradiční použití

Bolesti hlavy a kocovina nejsou vůbec příjemné stavy. Můžete na ně ovšem využít sílu medu. Rozpusťte lžičku medu v šálku vody a vypijte. Med zrychluje metabolismus, zbavuje se alkoholu a obnovuje energii ve vašem těle. Díky tomu se zbavíte obecných bolestí hlavy způsobených únavou nebo nedostatkem tekutin, ale také vám může skvěle pomoci během náročného rána po dlouhé noci plné alkoholu a veselí.

Péče o vlasy a přírodní antibiotikum

Tohle už jste možná slyšeli. Mnoho kosmetických přípravků obsahuje med. Promažte si vlasy trochou medu, nechte je dvacet minut odstát a poté je omyjte. Posiluje vlasové folikuly, vlasy jsou lesklé a zářivé. Navíc je zbavuje lupů. Med funguje také jako přírodní antibiotikum. Míchejte čajovou lžičku medu v šálku vlažné vody a vypijte ji každé ráno ihned po probuzení. Můžete také přidat polovinu citronové šťávy pro zvýšení účinku.

iZdroj fotografie: Pixabay
Jak na dokonalé vlasy? Třeba s využitím medu
Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Zobrazit další články