Video: Když školák z Bulharska oznámil, že si troufne na megahit od Whitney Houston, nikdo v jeho úspěch nedoufal. Všem ale vytřel zrak

Talentové soutěže občas vygenerují opravdový diamant. Jedním z nich je i skromný malý chlapec, který se neučil zpívat v umělecké škole, ale sám s pomocí internetu.

i Zdroj fotografie: S vědomím FTV Prima
                   

Oblíbené talentové soutěže nejednou překvapily diváky dojemnými příběhy i opravdu nadanými soutěžícími, nad jejichž schopnostmi zůstával rozum stát. Patří k nim i dvanáctiletý chlapec Christian Mitkov, který se narodil v bulharském městě Ruse, ale od čtyř let vyrůstá v České republice. Přestože na začátku málokdo věřil, že uspěje, nakonec jeho vystoupení absolutně nadchlo publikum i porotu jednoho z uplynulých ročníků soutěže Česko Slovensko má talent.

Zpívat se naučil sám u sledování videa

V Česku, kam se přestěhovali z chudého města Ruse u hranic s Rumunskem, začínali chlapec i jeho rodiče úplně od nuly. Na rodnou zemi ale vzpomínají s láskou. Hodně mi chybí Bulharsko, moře, kamarádi, hory,“ vypráví talentovaný amatérský zpěvák. Učitele zpěvu nemá. Všechno, co se svým hlasem umí, se naučil sám při sledování videí na YouTube.

Zpívání žáka základní školy Christiana prostě baví. „Mám rád zpěv, je to moje nejoblíbenější činnost, kterou dělám. Zpívám od pěti let. Být v Česko Slovensko má talent je můj sen,“ prozradil chlapec. Když vešel na pódium a oznámil, že bude zpívat slavný hit legendární zpěvačky Whitney Houston I Have Nothing, zdálo se, že téměř nikdo nevěří v jeho úspěch.

Chlapec převálcoval soutěžící zpěvačky

Skladba, která zazněla i v proslulém filmu Osobní strážce, je totiž velmi náročná. Perou se s ní i zpěvačky s profesionálně školeným hlasem, natož dvanáctiletý samouk. Jenže jakmile Christian spustil, ve tvářích lidí v sále i poroty byl vidět úžas. Okamžitě se ukázalo, že chlapcův talent je obrovský. „To je nejlepší Whitney Houston, kterou jsme tady měli. Zatím převálcoval všechny baby,“ vyhrknul hned po pár tónech porotce Jakub Prachař.

Jakub Prachař iZdroj fotografie: Nextfoto

Bouřlivý potlesk publika jeho výkon jen podtrhával. Celý sál dychtivě očekával, jak se popere s těžkým refrénem písničky. Christian ho zvládnul bravurně. Ještě ani nedozpíval, a publikum už bylo u vytržení. Nakonec mu tleskali všichni ve stoje. „To jsme nečekali. Protože většinou Whitney Houston zpívají děvčata a tys to zvládnul až neuvěřitelně,“ pochválila chlapcův výkon porotkyně Diana Mórová.

Zlatý bzučák poslal školáka do finále

Superlativy ale hýřili všichni sudí. „To je až andělské. Je krásné, že tak malý kluk má v sobě obrovské srdce a dokáže emoce narvat do pár vysokých tónů. Trošku jsem se do tebe zamilovala,“ řekla další členka poroty Marta Jandová. Zjevně dojatý Prachař překvapivě skoro nemluvil, ale udělal něco, co malý zpěvák rozhodně nečekal. Zmáčkl zlatý buzzer, který katapultoval Christiana přímo do finále soutěže.

Co říkáte na vystoupení talentovaného školáka?

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Zobrazit další články