Můžete si k večeři připravit rohlík se šunkou a zeleninou nebo si vezmete něco v lednici. Nebo si také můžete připravit dokonalou pochoutku z vajec!
Někdy je celkem dost složité vymyslet co k obědu, natož co neustále vymýšlet k večeři. Někdy jednoduše svým ratolestem a drahé polovičce řeknete, že dnes k večeři je: “Co dům dá”. Nebo můžete připravit rychlé vaječné závitky, které chutnají famózně. A co je na tomto receptu nejlepší?
Můžete u něj obměňovat ingredience, které vložíte do vajíčka. Také můžete dochucovat různým kořením, bylinkami či něčím jiným. Věříme, že vám recept zachutná a pohostíte s ním celou vaši milovanou rodinu.
Něco málo k vejcím
Vejce jsou poslední dobou velmi diskutovaná potravina. Někteří lidé říkají, že vejce zvyšují cholesterol, jiní zase říkají, že zvýšený cholesterol je mýtus, a naopak vejce obsahují značné množství antioxidantů a vitamínů. Abyste věděli, jak to doopravdy je, vše uvedeme na pravou míru.
Vejce, především ty domácí, jsou velmi zdravé, obsahují cholin, který chrání mozek, lutein podporuje dobrý zrak, vitamin B chrání játra, pleť, vlasy a mnoho jiných výhod nám vejce mohou nabídnout. Co budete na vaječné závitky potřebovat?
Recept na lahodné vaječné závitky
- Vejce 6 ks
- Hladká mouka 5 lžic
- Jogurt nebo zakysaná smetana 2 lžíce
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- Petržel zelená
- Rajče 1 ks
- Paprika 1 ks
- Sýr eidamského typu 100 g
- Šunka, salám, párek podle vaší chuti 100 g
Postup přípravy
Vejce rozklepněte do větší míse, přidejte mouku a rozšlehejte metličkou, vidličkou nebo mixérem. Záleží na vás, čemu dáte přednost. Poté umyjte papriku, rajče a nakrájejte obě suroviny do vajec – zamíchejte. Nyní nastrouhejte sýr, nasekejte petržel, osolte, opepřete a přichystejte troubu.
Zapněte ji na 180°C. Jakmile bude trouba vyhřátá, vezměte plech vyložený pečícím papírem a nalijte na něj vejce – pečte deset minut. Po vyjmutí z trouby položte na vejce plátky salámu, šunky či na tenko nakrájených párků a srolujte jako štrůdl. Když necháte rolku pěkně vychladnout, bude držet lépe tvar. Přejeme dobrou chuť.