Veganka nemohla unést to, že si její sousedé dopřávali maso. Rozhodla se konat, v ulici ji za to nenávidí

Kdyby nebylo některých typů lidí, právníci by měli méně práce. To je i případ ženy, která je veganka. Její nervový systém nedokázal čelit vůni masa.

                   

Pokud se stravujete klasickým způsobem, je ve vašem jídelníčku zařazeno i maso. Třeba taková pečínka je pro někoho přímo delikatesou. Se zlou se však potázal soused Australanky Cilly Carden, když si pravidelně o volných víkendech na své zahradě griloval masové speciality. Jejich vůně dráždila jemné čichové buňky Cilly, která konzumovala jen rostlinnou stravu. Avšak to nebylo všechno, co ženě vadilo.

Víkendové sešlosti u grilu

Toan Vu se svou ženou a dětmi žije v městské čtvrti v rodinném domě. Je zvyklý pravidelně připravovat jídlo na grilu. V sobotu častokrát zve na masové hody i přátele, a tak je jeho zahrada plná dětí, které tam dovádějí, nebo si hrají s míčem. Jeho sousedka Cilly Carden žije sama a pracuje jako terapeutka z domu. Jakmile se vedle na zahradě začne maso připravovat, Cilly jako veganka zavírá okna, jelikož vůni masa nemůže ani cítit.

Rozhodla se to řešit

Cilly Carden usoudila, že ji soused svým chováním omezuje na jejích právech, a proto se rozhodla na něho podat žalobu. V ní se zmínila nejen o grilování masa, ale také o kouření cigaret a hlučných hrách dětí, které drásaly její nervy. Necítila se ve svém domově svobodně, protože kvůli hluku nemohla vyjít ani na terasu.

iZdroj fotografie: Pixabay

Soud její argumenty smetl ze stolu

Žaloba byla podána a Cilly čekala na soudní projednávání jejího případu. Jaké přišlo překvapení, když soud její argumenty nebral vážně. Cítila se diskriminovaná, a proto se odvolala k Nejvyššímu soudu. Ten však rozhodnutí soudu nižší instance potvrdil. Příběh se dostal na veřejnost, protože Cilly se na sociálních sítích netajila s nespokojeností ohledně výroků soudu. Podpořilo ji na 6 tisíc lidí, což jí dodalo sílu k tomu, aby svůj případ hnala ještě výše.

Jaké máte zkušenosti se svými sousedy?

Zdroj: Time
Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Jana Fojtíková

Zobrazit další články