„Nikdo nám nedá domov, je to diskriminace.“ Rodině se 13 dětmi hrozí, že skončí na ulici, protože nemůžou sehnat pronájem

Manželé pro svoji 15člennou rodinu marně hledali pronájem. Kvůli počtu jejich dětí jim nikdo nechtěl poskytnout nemovitost k bydlení.

i Zdroj fotografie: S vědomím Deborah a Craig Douglas
                   

Kdy se stane z rodiny kvůli tlakům společnosti břímě? Manželé Deborah a Craig Douglasovi mají jasno – ve chvíli, kdy se do ní narodí děti. Ty jsou považovány za radost a pro mnohé i naplnění partnerského soužití, ovšem jen do určitého počtu. Jakmile mají partneři čtyři a více dětí, stávají se z nich v očích veřejnosti přinejmenším „podivíni“, ke kterým je nutné přistupovat obezřetně. Deborah a Craig mají dětí celkem 13, a přestože jsou schopni si náklady na živobytí uhradit, měli kvůli předsudkům problém sehnat nemovitost k pronájmu.

Diskriminace kvůli počtu dětí

Děti jsou stále považovány za jakýsi pomyslný cíl partnerského soužití. Podle slov mnohých – odborníků i laiků – přináší do rodiny radost a stmelují ji. Ovšem na druhou stranu je s nimi spojená zodpovědnost a v některých případech i obrovská starost. Tíživou životní situaci prožíval i manželský pár Deborah (39) a Craig (36) Douglasovi ze skotského města Heathall. Ti společně vychovávají 13 dětí a před rokem čelili reálné hrozbě bezdomovectví.

Žena, která jim pronajímala jejich soudobý domov, se rozhodla nemovitost prodat. Své nájemníky proto vyzvala k tomu, aby si našli nové bydlení. Ačkoliv se manželé snažili, nezaznamenali žádný úspěch. Jen díky pěti letům bezproblémového soužití pozdržela žena prodej své nemovitosti o více než 15 měsíců. Za tu dobu kontaktovali Deborah s Craigem nespočet soukromých pronajímatelů a rovněž se obrátili na příslušné úřady s prostou o pomoc, avšak bezvýsledně.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Pokaždé, když potenciální pronajímatel zjistil, kolik mají dětí, od podpisu smlouvy o pronájmu ustoupil. Až na jeden případ bez udání důvodů. Majitel poslední poptávané nemovitosti Deborah otevřeně sdělil, že rodině pronájem neposkytne kvůli jejím 13 dětem. Takový počet je podle něj totiž problematický. Deborah byla po tomto sdělení v šoku a rozhodla se příběh své rodiny zveřejnit v médiích – doufala, že osloví někoho, kdo jim poskytne nemovitost k trvalému pronájmu.

Velkou rodinu nikdy neplánovali

Na otázku, zdali si vždy přála velkou rodinu, žena odvětila, že nikoliv. Děti přišly do vztahu spontánně a v podstatě neplánovaně. Manželé tak vychovávají dcery Ellie (17), Coru (13), Evu (12), Riu (8), Esme (6), Ariu (4), Zuri (3) a Ebony (2) a syny Liama (16), Troye (14), Zacha (11), Indyho (9) a Nathaniela (1). Nejvíce financí vynakládá rodina na jídlo, kdy denně spotřebuje 3 kilogramy chleba a 25 vajec. Aby se o své děti stihla postarat, vstává Deborah v půl sedmé ráno. Přesto by však své ratolesti za nic na světě nevyměnila.

Kolik dětí máte vy?

Zdroj: Express

Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Zobrazit další články