Rekonstrukce snů aneb co se stane, když omrzí monotónní podoba bytu

Už vás nebaví stále trávit čas ve stejném interiéru a víte, že by to chtělo změnu? Nejste jediní, které popadají choutky k rekonstrukci a ke změně. Podívejte se na jednu z těch, které se nečekaně zdařily.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Bydlení vyžaduje čas od času nějaké změny, jinak se v něm člověk začne nudit a nebude se cítit dobře. Pokud máte malý prostor a připadá vám, že už jste vyzkoušeli snad vše, budete se divit. Tito lidé totiž zjistili, jak ze svého bydlení udělat hnízdo snů. 

Elektrický krb

Místo televize velký a rozměrný elektrický krb. Tento doplněk nemá každá domácnost, je neokoukaný a velice zajímavý. Zatímco u televize se můžete při koukání na zprávy jen rozčilovat, krb vám nabídne příjemný komfort, u kterého můžete vést dlouhé večerní konverzace nebo jen v tichosti přemýšlet se sklenkou vína v ruce. Láká vás taková představa? To ještě není všechno. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Rekonstrukce je cesta k dokonalému bydlení

Přírodní materiály

Je dokázáno, že se člověk mnohem lépe cítí v přírodě, kde je obklopen rostlinami, kameny a dřevem.

Podobnou věc musíte udělat také s krbem. Aby jeho krása v prostoru a výklenku vynikla, můžete jej nejprve obložit sádrokartonem a na něj dát umělé nebo dokonce pravé kameny.

Barva materiál je na vás. Hlavním cílem je, aby ve vás pohled na tento materiál vyvolával společně s pohledem na krb pocit klidu a pohodlí. 

Jak je to s podlahou?

Majitelé domu si usmysleli, že nenechají obývací pokoj jen tak obyčejný. Pořád jim v prostoru něco chybělo. Tmavý krb, obložený velmi světlými kameny v krémovém odstínu vynikl lépe, když k němu přidali tmavou podlahu.

Jde sice jen o nenápadný detail, ale celá místnost s tímto nenápadným prvkem dostala úplně jiný celkový design. 

Dekorace jsou individuální

Někteří si užívají minimalistický a čistý prostor, stejně jako tato rodina, která prostředí nedoplnila o žádné další dekorace. Pokud by vám ale prostor přišel málo útulný, nebojte se do něj přinést většinu, sošku, obraz nebo jiné drobnosti, které z něj udělají osobitější prostor. Jen díky tomu se ve svém novém pokoji budete cítit lépe.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Je vhodné nebát se stereotypů

Takovou změnu s krbem ovšem nemusíte provést jen v obývacím pokoji. Můžete jej přenést do ložnice, nebo klidně dětského pokoje. Nejedná se o skutečný horký krb, takže je to bezpečné. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Dopřejte si krásný koutek ve vašem domově
Diskuze Vstoupit do diskuze
123 lidí právě čte
Zobrazit další články