V těchto situacích je vhodné si zajít k lékaři na odběry krve

Pokud se u vás objeví příznaky, které mnoho lidí velmi často podceňuje, je na místě navštívit lékaře. Ten by měl provést odběr krve, ze kterého se mnozí lidé dozvědí, že nejsou až tak zdraví, jak si mysleli.

i Zdroj obrázku: Pixabay
                   

Všichni bychom měli chodit alespoň preventivně jednou do roka ke svému obvodnímu lékaři. Ten nám vezme krev a zjistí, zda je všechno v pořádku. To může být klíčový okamžik pro zjištění, že se potýkáme s nějakým onemocněním v rané fázi.

Pokud tato nemoc bude včas podchycena, nenadělá takovou paseku, jako kdyby se na ní přišlo pozdě. Odběr krve však nemusí odhalit jen onemocnění, lékař může přijít třeba i na tak banální věc jako je nedostatek železa v krvi, které může způsobovat únavu. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Vyšetření krve není vhodné podceňovat

Častá únava a případná bledost

Pocit časté či neustálé únavy může být důsledkem hned několika nemocí či nedostatků. Jarní únava je normální stav. Tělo je vyčerpané po sezóně, ve které se muselo potýkat s nedostatkem vitaminů. Nicméně většina lidí cítí neustálou nebo dlouhotrvající únavu právě díky nedostatku železa.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Nedostatek vitamínů může mít pro tělo následky

Jeho známkou může být mimo jiné i bledá kůže. Nedostatek železa je banální problém, který lze velmi snadno vyřešit jeho doplněním. Každopádně nedostatek železa není jediná možnost, kvůli které se můžete cítit unaveně. Je potřeba udělat rozbor krve, únava může značit celou řadu dalších nemocí. 

Bolesti hlavy

iZdroj fotografie: Pixabay.com
I nicotná znamení mohou vést k fatálním problémům

Bolesti hlavy nebo dokonce až migrény mohou být v malém měřítku považovány za přiměřené. Pokud ovšem trvají často nebo neustále, je čas to začít řešit. Může to být způsobené problémy s nespavostí nebo přílišným stresem, ale může to značit i začínající mrtvici, problémy s vysokou nebo nízkou hladinou cukru nebo krevním tlakem. 

Závratě a mdloby

Plno lidí omdlívá, když vidí jehlu a musí si píchat inzulín, ale také při nízké hladině cukru. Pokud víte, že ani jeden z těchto dvou důvodů není Váš případ, měli byste si nechat vyšetřit krev, pokud Vás trápí mdloby a závratě.

iZdroj fotografie: Pixabay
Všímejte si symptomů, které ukazují na problémy

Může to být příznakem mnoha onemocnění, ale i stavů těla jako je například těhotenství, nebo nadměrná konzumace umělých vitaminů či anémie a vážnější nemoci.

Diskuze Vstoupit do diskuze
75 lidí právě čte
Zobrazit další články