Muž úplnou náhodou objevil tunel z počátku 20. století. Nepozdávala se mu zeď v garáži, a tak do ní vyvrtal díru

Muž si koupil starší dům, který si chtěl předělat. Jakmile ale začal vrtat do zdi, zjistil, že se za ní schovává velké překvapení.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Mnoho lidí někdy přemýšlelo nad tím, jak to asi vypadá u někoho jiného doma. Lidská představivost dokáže být obrovská – někdy až tak moc velká, že člověk začne být paranoidní. Tento muž si koupil starší dům a když ho začal předělávat, narazil na něco, o čem si myslel, že je to nemožné. Jakmile totiž začal vrtat do zdi, všiml si, že je za ní obrovská díra. Nejprve si myslel, že se mu to jen zdá, ale pak nakouknul dovnitř a bylo mu všechno jasné.

Chtěl předělat starší dům

Muž jménem Jake (Jakub) Brown si zakoupil starší dům, který si chtěl začít předělávat podle svého vkusu. Již při plánování, jak bude určité věci dělat, si všiml, že jedna stěna je velmi odlišná od těch ostatních. Začal se tedy více zajímat, proč tomu tak je. Celou ji prozkoumal, ale stále nenašel důvod, proč má jinou strukturu. „Při líném popíjení kávy, když jsem stál před vstupními dveřmi do suterénu nemovitosti, jsem si všiml skvrny ve zdi s jinou strukturou než ostatní.“

Jake si všiml podivné struktury zdi

Jake řekl, že jeho zvědavost a trocha nudy ho přesvědčily k tomu, aby si vzal vrtačku a začal hledat, co se skrývá za podivnou strukturou zdi. „Jakmile jsem udělal dva otvory, jeden pro pozorování, druhý pro baterku, nahlédl jsem do temného zaprášeného prostoru a zjistil, že je to jakási další jeskyně. Jelikož to byl muž činu, rozhodl se, že díru zvětší natolik, aby mohl tajný tunel prozkoumat.

Nečekal, že se z rekonstrukce stane průzkum

V jeskyni byla spousta stavebního odpadu z jiné éry, a tak jsem vlezl dovnitř, abych to prozkoumal a prohlédl si vše zblízka,“ dodal Jake. V prostorech tunelu objevil plechovky s barvou, staré noviny a mnoho dalších předmětů. Dále se Jake zaměřil na to, v jakém stavu tunel je a zda je bezpečné ho dále prozkoumávat. Po chvilce měření a zjišťování reálného stavu přišel na to, že tunel je ve skvělém stavu a má kamenný klenutý strop. Celkově měl tunel 5 metrů do hloubky, 3 metry do výšky a 3 metry do šířky.

iZdroj fotografie: S vědomím Jake Brown

Jake začal zkoumat, jaké předměty se zde ukrývají, a zjistil zajímavé informace. „Předtím, než byl tunel zakryt, sloužil jako jednoduchý prostor, kam se schovával odpad z renovace střechy, okapů, dveří a oken před mnoha lety. Jak jsem postupoval hlouběji do jeskyně, začal jsem hledat důkazy, abych mohl přesněji určit, jak dlouho byl tunel zakryt. Ve tmě jsem sbíral láhve, plechovky od barev a mým zlatým nálezem byly zbytky novin, i když se spíše daly přirovnat ke kašovitému bahnu,“ řekl k průzkumu Jake.

Díky novinám a plechovkám se dozvěděl více

Po tom, co Jake našel mnoho předmětů, začal je omývat a zkoumat. Chtěl vědět, z jaké doby tunel pochází. Všechno se snažil opatrně omýt a předměty rozložil na světle. Jelikož byly noviny v dezolátním stavu, musel k nim Jake přistupovat velice opatrně. Noviny se neustále rozpadaly, a tak Jake odlamoval malé kousíčky, které si vždy vyfotil. Následně na nich hledal jakákoli data, jichž by se mohl chytit. Nakonec s velikou námahou našel na novinách rok 1964. Tunel byl tedy ukryt více než 50 let.

Poprosil o pomoc místního historika

Jake nechtěl být na průzkum sám, a proto poprosil místního historika Richarda Fishera o pomoc. Poté, co mu Jake řekl všechny detaily, pan Fisher mu sdělil, že o všem ví. Podle něj se oblast, kde se nadchází Brownův dům, kdysi nazývala Windridge Hill a tyto prostory se používaly jako sklepy nebo sklad pro uhlí. Stavěny byly před 120 lety a sahají až pod silnice, ale v minulosti nebyly silnice tolik zatížené. V současné době tyto prostory lidé používají jako sklepy.

Co byste udělali vy, kdybyste ve svém domě našli tajný tunel?

Zdroj: Mirror

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Mé poutavé a zábavné články zasahují do srdce čtenářů, nabízejí nejen aktuální bulvární události, ale také inspiraci pro moderní životní styl. S otevřeným přístupem podněcuji čtenáře k prožívání každého dne plným dechem a radosti. Jako průvodkyně světem bulváru a lifestyle jsem neúnavnou kreativní silou, která přináší osvěžující náhledy a nabízí čtenářům nezapomenutelné zážitky.

Zobrazit další články