Alobalové kuličky na pánvi nebo hrnci pomohou se zdravým napařováním jídla

Alobal má v domácnosti každý. Málokdo ale tuší, k čemu všemu se dá kousek hliníkové folie využít. Zajímavá varianta použití rozhodně osloví každého.

i Zdroj fotografie: Flickr
                   

Alobal je užitečný pomocník do našich domovů. Pomáhá nám vyleštit příbory, uchovávat potraviny, nebo poslouží jako nádoby na marinádu u grilování. Jeden trik s alobalem ale pravděpodobně ještě neznáte. Týká se toho, že jej položíte na rozpálenou pánev. Tímto způsobem získáváte možnost levného napařování bez nutnosti investovat do drahého vybavení. Jak tohoto docílit?

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Alobal zná většina z nás

Jak využít zajímavého efektu?

Stačí si utrhnout tři čtverce alobalu a z nich pak udělat tři kuličky. Dejte je do rozpálené pánve, a na ně položte talíř (například s rybami). Na pánev nalijte vodu a přiklopte. Voda se začne vařit a vydávat páru, na které si připravíte lahodnou večeři.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Jednoduchý kuchyňský trik

Nepotřebujete k tomu žádné speciální vybavení a přitom můžete začít jíst zdravě. Pokrmy připravované v páře si totiž zachovávají maximální množství živin, které by se například při vaření dostaly do vody. A tu bychom po uvaření pravděpodobně slili.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Jak využít zajímavého efektu?

Jednoduchý kuchyňský trik

Tento kuchyňský trik se stal hitem internetu. Oblíbený je zejména u žen, které se snaží udržovat štíhlou linii. Vaření na páře je oblíbený způsob přípravy jídla, pro ty, kteří žijí zdravě nebo se snaží hubnout.

Jídlo připravené na páře

  • obsahuje větší množství živin
  • je chutnější
  • je rychlé (například rybu stačí připravovat 5 až 7 minut)
  • obsahuje méně kalorií (které přidáváme díky tukům, na kterých smažíme)
iZdroj fotografie: Pixabay.com
Hodí se také na přípravu jídel

Hitem internetu

Záznam, na kterém muž tuto metodu používá, si přehrálo již více než 900 tisíc lidí. Uživatelé internetu jsou potěšeni levným způsobem, jak mohou připravovat jídlo chutně a zdravě. Lidé jsou vynalézaví, a tak někteří z nich vymysleli svůj vlastní způsob, při kterém nahradili alobal malými šálky. To je ideální pro lidi, kteří nechtějí používat alobal.

iZdroj fotografie: Pixabay
Jídlo připravené na páře

Metoda je skvělá také pro napařování knedlíků. Video má celou spoustu komentářů od lidí, kteří tuto metodu vyzkoušeli. A každý zkusil tuto metodu na něco jiného. Jak ji vyzkoušíte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
115 lidí právě čte
Zobrazit další články