Hranolky dělané z běžných zemáků zná pravděpodobně každý. Slyšeli jste však někdy o takovém zpracování sladkých brambor? V troubě jsou hotové za chvíli.
Lze je i jinak dochutit
Po vytažení z trouby můžete hranolky ještě posypat dalším kořením. Skvěle se k nim hodí sladká paprika nebo pepř, případně více soli či česneku. Podobně jako jakékoliv jiné hranolky můžete i ty batátové podávat s omáčkou, do níž si je budete namáčet. Koření je však možné přidat i do směsi, v níž budete bramborové nudličky obalovat, aby tak po něm chutnali již v základu.
Když budou hranolky příliš tenké, rychle se vysuší nebo spálí. Naopak silné nudličky by trvalo delší dobu upéct a nebyly by vůbec křupavé, ideální tloušťka je mezi 1,5 a 2 centimetry. Podobně je to i s teplotou, kterou byste měli držet na 220 stupních po celou dobu pečení. Jakmile klesne, nebude dost prudká na to, aby z brambor udělala hranolky takové, jaké je chceme mít.