Známý zázvor není jenom koření, které dokáže výrazně ovlivnit chuť mnoha jídel. Jedná se také o základní ingredienci na čaj, který pomáhá při řadě zdravotních problémů.
Příprava čaje je docela jednoduchá. Vodu přiveďte k varu, přidejte kurkumu a zázvor a nechte zhruba deset minut podusit. Přidejte mléko, dobře promíchejte. Nakonec čaj sceďte, aby v něm nebyly kousky zázvoru a můžete podávat. Do čaje můžete dle své chuti přidat citrón či med.
Co dalšího může čaj ovlivnit
Doporučená denní dávka čaje je jeden šálek, pít večer před spaním. Pravidelnou konzumací tohoto čaje můžete předcházet bakteriálním, virovým, ale i plísňovým onemocněním a infekcím, jako je například chřipka či nachlazení.
Dalšími výhodami jsou snížení rizika mrtvice, protože zabraňuje ucpávání tepen, zmírnění menstruačních křečí, úleva od bolesti hlavy, rozpuštění ledvinových kamenů, také zlepšuje trávení a zažívání a zmírňuje nevolnosti, protože tělu dodává většinu důležitých živin a antioxidantů.