Karamelový tvarohový koláč se švestkami

Stačí zkombinovat několik málo ingrediencí a vznikne pochoutka, kterou budete milovat. Využijte tvaroh a dalších několik málo surovin na tvorbu dokonalého dezertu.

i Zdroj obrázku: Pinterest
                   

Chcete své rodině připravit domácí dezert, který nikdy dřív neměli a který na první dobrou zamilují? Tak právě pro vás je tento recept. Nejen, že si na něm děti i dospělí zaručeně pochutnají, ale je v něm dokonce i ovoce. Není díky tomu jen čistě sladký a spojuje v sobě kyselost se sladkostí, což potěší zaručeně všechny milovníky sladkých dobrot. Na postupu přitom není nic složitého, i když by se to na první pohled mohlo zdát. Hodně štěstí a dobrou chuť!

Co potřebujete?

Surovin, které si musíte připravit je celá řada. Některé z nich budete potřebovat na těsto, jiné na chutnou náplň. Těsto se skládá z klasických přísad. Potřebovat na něj budete 2 lžíce kakaa, 120 gramů másla, 1 a půl lžíce pšeničné mouky, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce cukru a 2 lžíce zakysané smetany.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Nyní se podívejme, co potřebujete na jedinečnou a naprosto vynikající náplň:

  • 180 ml kondenzovaného mléka,
  • 2 lžíce škrobu,
  • 350 g tvarohu,
  • 150 g švestek,
  • 2 vejce.

Dejme se do přípravy

Není na tom nic složitého.

Začneme tím, že rozpustíme v hrnci máslo s kakaem. V oddělené nádobě smíchejte prosetou mouku s práškem do pečiva, přidejte zakysanou smetanu a k tomu přidejte cukr. Důkladně vše promíchejte. Poté můžete přidat čokoládovou hmotu a těsto opět dobře promíchat. Formu na pečení vyložte pečicím papírem. Vytvořte spodní a boční hrany těsta a trochu těsta si nechte stranou.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Příprava je snadná

Nyní jdeme na náplň. Smíchejte tvaroh s vejci, přidejte škrob a kondenzované mléko. Výslednou hmotu vhoďte do mixéru a dobře rozemelte. Poté nasypte švestky do vroucí vody a vařte po dobu 5 minut. Poté švestky vyjměte a umístěte je do první vrstvy těsta.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Poté nalijte náplň. Zbývající těsto nastrouhejte na hrubém struhadle a položte nahoru. Nyní dejte koláč do trouby na 45 minut při 180 stupních. Dezert musí před podáváním úplně vychladnout, jinak vám z něj bude špatně!

Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Zobrazit další články