Angrešt je jedním z nejsilnějších antioxidantů na světě. Pomůže na zažívacími problémy, bolesti kloubů i zdraví ledvin

Malý zelený chlupatý plod by měl mít podle posledních studií spoustu pozitivních účinků. Pomáhá s problémy ledvin a obsahuje silné antioxidanty.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Srstky mají vysoký podíl antioxidantů

Mimo dostatečný obsah vitamínů v angreštu naleznete i dávku minerálů. Patří mezi ně především draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo a zinek. Některé z nich jsou považovány za antioxidanty, zejména pak v kombinaci s vitamíny C a E. Do svého těla byste jich měli dostat výrazné množství, jelikož si jich tělo samo vyprodukuje velmi málo.

iZdroj fotografie: Unsplash
Zralé plody jsou měkké, šťavnaté, sladké a rychle uhnívají.

Antioxidanty jsou přitom pro tělo velmi důležité, jelikož pomáhají s nalézáním a neutralizací volných radikálů. To jsou látky, které naše tělo vstřebává během dne z okolí a mohou potencionálně škodit organismu. Mohou se nastřádat stresem, při kouření, po prodělání zánětu nebo inhalací zplodin z okolí silnic a stojí za některými z civilizačních chorob.

Zdroj: Healtline

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Zobrazit další články