Milovníci hranolek nebo smažených jídel určitě řeší problém, který nastane, pokud jídlo vystydne – hranolky ani hamburger po ohřátí už nejsou tak skvělým pokrmem.
Ohřátí hranolek v troubě zvládne každý
Stačí obyčejná trouba, nemusí mít funkci grilu. Stačí je jen vyložit na plech a na 20-25 minut nechat upéct. Hotové hranolky poznáte podle barvy – budou hnědé a křupavé. Můžete je před vložením do trouby posypat trochou soli nebo jiným kořením, pak budou chutnat jako kdyby vám je zrovna přivezli. Nejrychlejší a nejlepší metodou je ale ohřátí ve fritéze. Nevýhoda je, že ne každý ji má v kuchyni.
Fritézu předehřejte na 180 stupňů. Stačí na to pár minut a poté hranolky vložte do jedné vrstvy a zahřívejte 3-5 minut. Budou vypadat jako čerstvé – tato metoda je nejspolehlivější. Stačí jen obětovat několik minut a hranolky budou znovu jako čerstvé a neskončí v odpadkovém koši. Stejný postup můžete udělat také se smaženými jídly nebo hamburgery, které také studené nechutnají nejlépe.