Funkční rada, jak odstranit bílé šlachy z kuřecích prsou

Důležitým krokem při přípravě kuřecího masa je odstranění šlachy. Jak se jí co nejlépe zbavit? Naučte se jednoduchý trik a kuře bude hned připraveno k tepelné úpravě.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Pravidelná příprava domácích pokrmů znamená mnohdy zdravější vaření. Druhou stránkou však je větší pracnost. Když ale víte, jak na to, může být vaření skutečnou zábavou, kterou si užijete spolu s výsledným pokrmem. Jedním z úskalí při přípravě kuřecího masa jsou bílé šlachy, protože se velmi špatně odstraňují. V článku konečně objevíte způsob, jak dát šlachám na kuřecím masu sbohem a posunout pokrmy na novou úroveň.

Co potřebujete k ovládnutí mistrného odstranění bílých šlach z kuřecího masa

  • Kuřecí prsa
  • Vidlička
  • Papírová utěrka

K tomu se navíc hodí i trocha šikovnosti, ale jakmile se poperete se základním návodem, jistě to budete zvládat na jedničku i v dalších případech.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Odstranění šlachy není nijak složité

Postup pro dokonale očištění kuřecí maso

Video, jak efektivně odstranit šlachy z kuřecího masa původně vzniklo na sociální sítí TikTok. Odsud se začalo velmi rychle šířit. A není se čemu divit, protože návod je skutečným zlepšovákem. Až se postup naučíte, budete se divit, jak jste dříve mohli existovat bez této dovednosti.

Vezměte kuřecí prso se šlachou a vidličku. Mezi dva hroty na vidličce zasunete šlachu co nejvíce. Dále si vezměte papírovou utěrku a opatrně chytněte konec šlachy mezi prsty. Když teď vidličkou lehce zatlačíte směrem do kuřecího masa, šlacha se sama oddělí a snadno jí úplně stáhnete z masa. Žádné zdlouhavé ořezávání, během kterého vyhodíte plno krásných kousků masa. S tímhle jednoduchým trikem si tak klidně ušetříte 15 minut, takže výmluvy, že na vaření nemáte čas, nepřichází v úvahu.

iZdroj obrázku: Pixabay
Stačí trocha šikovnosti a máte hotovo

A jak krásně očištěná kuřecí prsa co nejlépe připravit?

Aby se tento váš nový trik co nejlépe využil, naučte se ještě základní postup, se kterým vždy dosáhnete krásně šťavnatého masa. Kuřecí prsa rovnoměrně osolte a opepřete z obou stran. Během toho si rovnou připravte rozehřátou pánev. Jakmile bude dostatečně teplá, přidejte menší množství oleje, másla nebo sádla. Až se přidaný tuk řádně rozpustí a ohřeje, vložte kuřecí prsa. Nechte je opéct jednu minutu a poté opatrně otočte na druhou stranu. Až se zatáhne i druhá strana, přichází na řadu jemné dopečení.

Na pánev dejte pokličku a nechte takto zakryté na mírném stupni zhruba 10 minut. Až uplyne tato doba, jsou již kuřecí prsa většinou hotová. Pokud máte silnější kousky, ověřte jejich dostatečné upečení teplotní sondou do masa.

Diskuze Vstoupit do diskuze
100 lidí právě čte
Zobrazit další články