Zdravé palačinky bez mléka a vajec: Zvládne je připravit i úplný začátečník

Připravte si k snídani zdravější variantu palačinek. Tak oblíbený pokrm jako jsou palačinky nemusí být připravován jen s mlékem a vejci, vyhněte se jim, jde to i bez nich.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Někteří lidé se vejcím a mléku vyhýbají z přesvědčení. Jiní lidé by vejce i mléko jedli rádi, ale vyznačuje se u nich na tyto suroviny alergie. Ať už patříte do jakékoli z těchto dvou kategorií nebo jste jen zvědaví, vítejte. Najdete zde recept na lahodné palačinky bez použití vajec a mléka. Nemusíte se bát, že by jim něco chybělo. Palačinky jsou stejně tak dobré i chutné jako klasický recept na palačinky z mléka a vajec. Vyzkoušejte je a uvidíte sami, určitě vás mile překvapí.

iZdroj obrázku: Pixabay
Naučte se přípravu lahodných palačinek

Na palačinky bez vajec a mléka budete potřebovat:

  • 200 gramů mouky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 250 mililitrů minerální vody
  • trochu soli
  • 1 balení vanilkového cukru
iZdroj fotografie: Pixabay
Přípravu lze zvládnout i bez mléka, stejně jako bez vajec

Postup přípravy palačinek

V prvním kroku prosejte do větší misky mouku, aby v palačinkách nedělala rušivé hrudky. Následně přidejte 1 polévkovou lžící cukru,1 balíček vanilkového cukru a trošku soli, záleží, jak moc jste zvyklí solit. Vše důkladně promíchejte, ať jsou suché suroviny ve směsi rovnoměrně rozložené. 

iZdroj fotografie: PxHere
Základem úspěchu je správné těsto

Pokud máte důkladně promícháno, přidejte do suchých surovin 250 mililitrů minerální vody a opět promíchejte. Jako poslední surovinu pro přípravu palačinek přilijte 2 polévkové lžíce oleje. Těsto míchejte tak dlouho, dokud nevznikne jednotné a úplně hladké těsto jako jste zvyklí z klasického receptu s vejci a mlékem. 

Na mírný oheň postavte přiměřeně velkou pánev, dejte na ni trochu oleje, másla či sádla. Až se pávek rozehřeje a tuk rozpustí, nalijte naběračku těsta na pávek a pečte tenké palačinky. Nejprve smažte z jedné strany, až půjde těsto zvednout, obraťte palačinku a smažte z druhé strany. Smažte palačinky na obou stranách do zlaté barvy. Palačinky jsou nejlepší čerstvé a teplé. Podávat je můžete se zmrzlinou, čokoládou, ovocným jogurtem, bílým jogurtem s cukrem, medem, džemem, ovocem a dalšími surovinami.

iZdroj obrázku: Pixabay
Servírovat se dají s marmeládou, ale i ovocem
Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Zobrazit další články