Výborný jablečný koláč s tajnou recepturou: Citrony jsou klíčem

Pečení nemusí být žádná věda. Existuje plno jednoduchých a poměrně rychlých receptů. Jen je potřeba je najít. A vy jste právě jeden z nich našli. Upečte si jednoduchý a chutný koláč.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Příprava jablečného koláče s citrony:

Všechny suroviny potřebné na těsto vložte do jedné mísy a pořádně promíchejte, aby Vám vzniklo krásné a hladké těsto. Všechny suroviny znamená mouku, máslo, prášek do pečiva, zakysanou smetanu, cukr a bramborový škrob. Až budete mít krásné těsto, třetinu oddělte, zabalte ji do potravinové folie a vložte do mrazáku. Zbytek těsta nechte v míse, přikryjte ho potravinovou folií a dejte odpočívat do ledničky. 

Je důležité nechat těsto odstát v lednici
iZdroj fotografie: Pixabay.com

Zatímco bude těsto pracovat, oloupejte a nastrouhejte všechna jablka včetně citronové kůry, vymačkejte z jablek přebytečnou šťávu, ať se Vám koláč nerozmočí, poté k nim přidejte citronovou kůru a důkladně promíchejte. Vyložte plech na pečení pečícím papírem. Vyndejte těsto z ledničky a celé jej roztáhněte rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem tak, aby těsto mělo okraj.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zmizí rychlostí světla

Na rozmístěné těsto rovnoměrně rozetřete náplň z jablek, citronové kůry a cukru. Poté vyjměte menší díl těsta z mrazáku a na hrubo jej nastrouhejte. Posypejte tím náplň koláče a dejte ho péct do předem předehřáté trouby na 180 ° C. Upečenou buchtu vyjměte z trouby, po vychladnutí ji můžete posypat moučkovým cukrem. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Zobrazit další články