Výborný jablečný koláč s tajnou recepturou: Citrony jsou klíčem

Pečení nemusí být žádná věda. Existuje plno jednoduchých a poměrně rychlých receptů. Jen je potřeba je najít. A vy jste právě jeden z nich našli. Upečte si jednoduchý a chutný koláč.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Recept na tento jablečný koláč s citrony je velmi rychlý. Připravovat jej můžete i když máte na spěch, nebo když Vám chtějí Vaše malé ratolesti pomáhat. Opravdu na něm není vůbec nic složitého. Překvapí Vás nejen to, jak bude rychle hotový, ale i to, jak je tento recept snadný. Proto je vhodný i pro začátečníky nebo děti, které touží po tom, něco upéct. Bude stačit, když jim jen trochu pomůžete. Žádné záludnosti nejsou ani v surovinách. Nehledejte v tom žádného zakopaného psa, prostě je to jednoduchý, rychlý recept na chutný koláč. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Výborný koláč je snadný

Pro přípravu koláče budete potřebovat tyto ingredience:

Těsto:

  • 400 g mouky
  • 230 g másla
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 230 g zakysané smetany
  • ½ hrníčku cukru
  • 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
iZdroj obrázku: PxHere.com
Citrony jsou tajnou ingrediencí

Náplň:

  • 4 jablka
  • 1 – 1,5 citronu (podle jejich velikosti i podle toho, jak moc máte rádi kyselé)
  • 1 hrníček cukru
iZdroj fotografie: Pixabay.com
Stačí jablka a pár dalších ingrediencí

Příprava jablečného koláče s citrony:

Všechny suroviny potřebné na těsto vložte do jedné mísy a pořádně promíchejte, aby Vám vzniklo krásné a hladké těsto. Všechny suroviny znamená mouku, máslo, prášek do pečiva, zakysanou smetanu, cukr a bramborový škrob. Až budete mít krásné těsto, třetinu oddělte, zabalte ji do potravinové folie a vložte do mrazáku. Zbytek těsta nechte v míse, přikryjte ho potravinovou folií a dejte odpočívat do ledničky. 

Je důležité nechat těsto odstát v lednici
iZdroj fotografie: Pixabay.com

Zatímco bude těsto pracovat, oloupejte a nastrouhejte všechna jablka včetně citronové kůry, vymačkejte z jablek přebytečnou šťávu, ať se Vám koláč nerozmočí, poté k nim přidejte citronovou kůru a důkladně promíchejte. Vyložte plech na pečení pečícím papírem. Vyndejte těsto z ledničky a celé jej roztáhněte rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem tak, aby těsto mělo okraj.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zmizí rychlostí světla

Na rozmístěné těsto rovnoměrně rozetřete náplň z jablek, citronové kůry a cukru. Poté vyjměte menší díl těsta z mrazáku a na hrubo jej nastrouhejte. Posypejte tím náplň koláče a dejte ho péct do předem předehřáté trouby na 180 ° C. Upečenou buchtu vyjměte z trouby, po vychladnutí ji můžete posypat moučkovým cukrem. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Zobrazit další články