Výběr nejchutnějších pomazánek

Chlebíčky nebo jednohubky miluje každý. Jak je vylepšit a povýšit na zcela novou úroveň? Inspirujte se několika jednoduchými recepty na pomazánky, které dodají vašemu občerstvení šmrnc.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Kdo by neměl rád pomazánky? Jsou oblíbené téměř na celém světě a jejich největší předností je jejich pestrost a variabilita. Když v oblíbeném rodinném receptu vyměníte jednu ingredienci nebo přidáte jednu novou, máte zcela novou recepturu.

Dnes se podíváme do dalekého Ruska, které i při přípravě pomazánek samozřejmě používá zejména suroviny, které jsou v této zemi dostupné. Vyzkoušejte s námi chuť dálek prostřednictvím několika pomazánek.

Pomazánka z uzené makrely

Pokud patříte k milovníkům uzených ryb, vyzkoušejte připravit pomazánku z uzené makrely.

Ingredience?

  • uzená makrela
  • 2 vařené vejce
  • 1 cibule
  • 100g zakysaná smetana
  • majonéza dle chuti
  • hořčice dle chuti
  • pepř
  • sůl

Příprava je jednoduchá, část filetu nakrájejte nadrobno, přidejte na kostičky nakrájené vařené vejce a cibuli, vmíchejte zakysanou smetanu a majonézu a pomazánku dochuťte trochou plnotučné hořčice. Na závěr přidejte podle chuti trochu soli a pepře.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Vyzkoušejte s námi chuť dálek prostřednictvím několika pomazánek

Vaječná pomazánka se šunkou

Vašim hostům jistě zachutná tato jemná a chuťově bohatá pomazánka, k jejíž přípravě budete potřebovat několik běžně dostupných surovin.

Ingredience:

  • cca 150 g kvalitní šunky
  • 100 g měkké klobásy
  • 3 celá vejce
  • majonézu (cca 5 polévkových lžic)
  • trochu citronové šťávy
  • pepř
  • sůl

Uvařená vejce nastrouhejte na struhadle nebo nakrájejte najemno, stejně tak pokrájejte také klobásu a šunku a do této směsi vmíchejte majonézu. Pomazánku dochuťte trochou citronové šťávy, solí a pepřem.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Stačí pár ingrediencí a vznikne dokonalá lahůdka

Pomazánka z tresčích jater

Tato pomazánka u nás nepatří k těm tradičním, ale pokud máte specifickou chuť tresčích jater rádi a chcete připravit něco chuťově zajímavého, vyzkoušejte tento recept.

Ingredience:

  • 1 plechovku tresčích jater
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
  • cca 1 polévkovou lžíci majonézy
  • 3 celá vařená vejce
  • 1 čajovou lžičku plnotučné hořčice
  • trochu jemně nasekané zeleniny podle chuti (rajčata, nakládané okurky)
  • pepř, a
  • sůl.

Tresčí játra a vejce pokrájejte nadrobno a přidejte k nim ostatní ingredience, z nichž vytvoříte pomazánku.

iPomazánka z tresčích jater
Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Zobrazit další články