Víte, co děláte špatně, když si vyrábíte domácí majonézu?

Domácí majonéza chutná mnohem lépe než kupovaná varianta. Tedy za předpokladu, že neuděláte některé chyby při přípravě. Jak se jim vyvarovat?

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Jestli si majonézu připravíte ze sójového nebo kukuřičného oleje, vydrží v chladničce až týden. Dávejte si pozor při lití oleje, pokud ho přidáte moc rychle, mohla by se majonéza srazit. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Dávejte si pozor při lití oleje

I sražená majonéza se dá zachránit 

Jestli se vám to přece jen povedlo, nevadí. Poradíme vám, jak sraženou majonézu znovu umíchat. Přidejte dvě lžíce vařené vody a promíchejte asi 2 minuty. Jestli se vám nespojí, dejte do misky vaječný žloutek. Do něj postupně přidávejte kašovitou majonézu a nespěchejte. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
I sražená majonéza se dá zachránit 

Míchejte majonézu tak dlouho, než dosáhnete požadované kvality. Jestli do vaječného žloutku ještě přidáte trochu hořčice, vyhnete se tomu, aby se majonéza znovu srazila. Tuto poctivě vyrobenou majonézu můžete použít do pomazánek nebo salátů, k výrobě dresinků nebo ji darovat příbuzným.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Zobrazit další články